Den tidligere leder af Black Army, Mohammed Daabas, beordrede ifølge et anklageskrift fire personer med relation til bandegrupperingen til overfald på mand ved Uno-X-tankstation på Åsumvej. På onsdag og torsdag er alle fem i retten tiltalt for farlig vold.

Det var den tidligere leder af den kriminelle bandegruppering Black Army, den 39-årige Mohammed Daabas, som beordrede fire andre til at overfalde en 31-årig mand ved Uno-X-tanken på Åsumvej, nabo til Odense Brandstation.

Det fremgår af anklageskriftet til den retssag om vold af særlig brutal karakter, som onsdag og torsdag finder sted ved Retten i Odense.

Her er den tidligere bandeleder sammen med fire andre tiltalt for det brutale overfald, som skete den 8. marts 2017 kort før middagstid. En 31-årig mand blev tildelt adskillige slags og spark i hovedet og på kroppen, ligesom han blev stukket med en kniv, så han bagefter måtte på Odense Universitetshospital.

Godt nok var den 31-årige mand ikke meget for at fortælle politiet om episoden og hvem der havde stukket ham med kniv, så derfor vil retssagen de to dage meget være baseret på videomateriale fra tankstationen.

Overfaldet blev ifølge politiets efterforskning udført af alle de tiltalte mænd, som er personer med tætte relationer til den kriminelle bandegruppering Black Army. En af dem er desuden søn af en udvist bandeleder. Alle har siden episoden siddet varetægtsfængslet.

Af anklageskriftet fremgår det, at Mohammed Daabas kort tid forinden overfaldet havde givet ordren eller aftalt med de fire øvrige tiltalte, at den 31-årige skulle overfaldes.

Mohammed Daabas har i flere omgange været leder af Black Army. Han var netop kort før overfaldet på tankstationen blevet løsladt efter afsoning af en anden straf, og nåede dermed i denne omgang kun at stå i spidsen for banden i ganske kort tid. Han var tilbage i 2013 en af initiativtagerne til Black Army.

Det var også ham, som det i januar lykkedes at komme så tæt på Lars Løkke Rasmussen (V) under et officielt besøg i Vollsmose, at han kunne trykke hånd med statsministeren. Et håndtryk, som bagefter fik debatten til at køre.

Retssagen mod ham og de fire øvrige tiltalte ventes at slutte torsdag med dom. Flere af personer er også tiltalt for andre overtrædelser, blandt andet besiddelse af hash, kørsel uden kørekort m.m. For én af de fem tiltalte er der desuden krav om udvisning af Danmark.

Har man været, eller er man præsident for en rockerklub eller bandegruppering, får man sit navn i avisen og på avisens hjemmeside, også selv om man ikke skulle være idømt mere end ét års ubetinget fængsel, som normalt er grænsen for navns nævnelse på Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. I dette tilfælde er Mohammed Daabas tiltalt for grov vold, men alligevel bringer vi hans navn under henvisning til, at han er tidligere bandeleder.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Tiltalte for overfald på tankstation: - Det skete uden ordre fra Black Army-leder

Tiltalte for overfald på tankstation: - Det skete uden ordre fra Black Army-leder

Skudattentat mod fængselsbetjent: 10 dage sat af til retssagen

Skudattentat mod fængselsbetjent: 10 dage sat af til retssagen

Black Army set på kræmmermarked