Med en afdeling i Svendborg får flere udsatte borgere fra andre dele af Fyn mulighed for at få gratis retshjælp.

Retshjælpen Vollsmose går med planer om at åbne en afdeling i Svendborg.

Det skyldes, at bestyrelsen bag retshjælpen gerne vil brede ordningen med gratis retshjælp ud til flere udsatte borgere. Som daglig leder Jørgen Peter Holst Christensen forklarer:

- Baggrunden er, at muligheden for at få gratis retshjælp er meget forskellig i Danmark. I nogle af de fattigste områder, som f.eks. Sydlangeland eller Lolland-Falster, har folk meget langt til gratis retshjælp. Ved at lægge sig i Svendborg kan man dække nogle af yderområderne på Fyn bedre.

Ønsket om at åbne i Svendborg fra 1. august 2018 afhænger dog af Civilstyrelsen. Hvis den give støtte ved et mindre basisbeløb, kan planen sættes i gang, for lokalerne er sådan set på plads:

- Byparken i Svendborg har en kvarterløftsstrategi og vil gerne have os derned, så det er på plads. Men vi kommer ikke til at åbne så mange timer som i Vollsmose, siger Jørgen Peter Holst Christensen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
Tre typer af sager, hvor retshjælpen gør en forskel

Tre typer af sager, hvor retshjælpen gør en forskel

1
Opråb fra Retshjælpen: Folk er bange for "det offentlige"

Opråb fra Retshjælpen: Folk er bange for "det offentlige"