Restauratør efter røde tal: - Odense er et blodbad for restauranter

Yasar Nazir har selv to restauranter alene på Skibhusvej og en tredje i midtbyen. Konkurrencen i byen giver nu røde tal i det seneste regnskab for Ammi Jees, der har indisk mad. Arkivfoto: Kristian Isaksen.

Restauratør efter røde tal: - Odense er et blodbad for restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Svigtende omsætning og høje lønudgifter har givet minus hos den indiske Odense-restaurant Ammi Jees på Skibhusvej i det seneste regnskab.
  • Ifølge ejer og direktør, Yasar Nazir, er konkurrencen i Odenses restaurationsliv lige nu benhård, men han forventer dog et bedre resultat næste år.

Madglade odenseanere kan glæde sig over de mange nye restauranter og madsteder, der åbner og etablerer sig i byen. Men for restauratørerne gør udviklingen ondt, mener Yasar Nazir, ejer af og direktør for den indiske restaurant med take-away Ammi Jees på Skibhusvej i Odense.

Det seneste regnskab for selskabet bag restauranten viser, at et overskud på godt 100.000 kroner året før nu er vendt på hovedet, så der står minus ud for et lignende tal.

- Odense er et blodbad i øjeblikket. Det tror jeg, alle i branchen kan genkende. Der kommer store spillere ind på markedet udefra, og det kan godt være, at de ikke er direkte konkurrenter, men når de eksempelvis går ind og kører med meget lave priser, så betyder det noget for resten af byen. Vi slås alle om den samme gruppe af gæster, siger han.

Ud over den hårde konkurrence blandt byens restauranter forklarer Yasar Nazir de røde tal med en strategisk fejl, der nu er rettet. Ammi Jees meldte sig i et år ud af de digitale take-away-platforme Just Eat og Hungry, fordi man regnede med, at kunderne fulgte med. Det kostede restauranten "et par hundrede tusinde kroner".

- Vi troede, at vi var så stærke, og at vores kunder var så loyale, at vi kunne trække os ud af Just Eat og Hungry, som vi betaler kommission til, og så ville kunderne gå på vores website og bestille i stedet. Det viste sig, at det faktisk ikke er vores kunder, men loyale kunder til de her platforme, fortæller han.

Derfor er Ammi Jees nu igen at finde på Just Eat, Hungry og som noget nyt også Wolt.

- Det gjorde simpelthen så ondt på os, men vi er kommet stærkere ud af det, og vores regnskab næste år kommer til at se stærkere ud. Med mindre at udviklingen i byen fortsætter i negativ retning, siger Yasar Nazir, optimistisk, men forbeholdent.

Yasar Nazir ApS (Ammi Jees)
Hjemsted: Skibhusvej, Odense.

CVR-nummer: 33386893.

Regnskabstal for 2017/18 (Tal for forrige regnskabsår i parentes):

Brutto-fortjeneste/-tab: 806.446 kr. (1.012.524 kr.)

Resultat før skat: -116.739 kr. (118.331 kr.)

Resultat efter skat: -107.293 kr. (92.049 kr.)

Egenkapital: -1,86 millioner kr. (1,75 millioner kr.)

Antal ansatte: 12 (9)
Yasar Nazir begyndte med Ammi Jees på Skibhusvej (billedet), men måtte i 2015 lukke en anden Ammi Jees-restaurant på Rugårdsvej. Nu er der en ny Ammi Jees nummer to på vej. Arkivfoto: Kristian Isaksen.
Yasar Nazir begyndte med Ammi Jees på Skibhusvej (billedet), men måtte i 2015 lukke en anden Ammi Jees-restaurant på Rugårdsvej. Nu er der en ny Ammi Jees nummer to på vej. Arkivfoto: Kristian Isaksen.

Kun de stærkeste overlever

Ydermere kunne han også konstatere, at virksomhedens lønudgifter var for høje. Restaurantens køkkenchef, der er hentet i Nepal, arbejdede under beløbsordningen, der kræver en løn på godt 400.000 kroner om året. En relativt høj løn for en køkkenchef i en take-away-restaurant, så det er der nu også fundet en løsning på.

Det er dog ikke kun høje udgifter og faldende omsætning, der har gjort det sværere at skabe et positivt økonomisk resultat. I løbet af året er det også lykkedes at finde plads til en ny indretning af restauranten, modernisering af køkkenet samt et nyt menukort.

Yasar Nazir ejer også to thai-restauranter, Phi Mo i Vestergade samt Wokkabox, der også er placeret på Skibhusvej, og selv om han tror på succes for sine restauranter og er på vej med endnu en samt et nyt madkoncept, så tror han, at der vil være ofre for den hårde konkurrence i Odense:

- Det bliver sådan, at kun de stærkeste overlever. Der er allerede restauranter, der lukker.

Men samtidig fortsætter der altså med at komme nye til. Senest har blandt andre burgerkæden Halifax og thai-kæden Wokshop meldt deres ankomst til midtbyen.

- Hver gang en ny restaurant åbner, tiltrækker de kundernes opmærksomhed, og der går længere, inden gæsterne kommer tilbage til os. Folk skal lige prøve det nye, og så går der måske tre uger i stedet for en uge, inden de igen køber mad, hvor de plejer, siger Yasar Nazir.

"Blodbadet" får ham dog ikke til at ændre i det koncept, der ligger til grund for alle restauranterne med kvalitetsråvarer og autentiske retter, der prismæssigt ikke kan matche buffet-tilbud som Dalle Valle og de billigste take-away-restauranter.

- Vi fortsætter med at prioritere god kvalitet i vores mad, og hvis det viser sig, at der ikke er plads til os, fordi folk synes, vores mad er for dyr, så må vi lukke ned. Så må vi finde på noget andet. Vi gider ikke lave dåsemad. Men jeg tror ikke, at vi når dertil, siger han.

Restauratør efter røde tal: - Odense er et blodbad for restauranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce