Win-win i forbindelse med letbaneopgravning - regnvand og spildevand skilles ad

Odense: Mindre risiko for oversvømmede kældre og en besparelse på rensning af spildevand.

Byggeriet af letbanen er ikke kun til gene for bilister og forretningsdrivende. Det kan også være godt for noget.

Vandcenter Syd høster to store fordele, fordi man nu i forbindelse med byggeriet får lejlighed til at skille regnvand og spildevand ad i området omkring Vestre Stationsvej.

I det meste af Odense midtby ryger regnvand og spildevand i fælleskloakker, inden det bliver sendt til rensning.

Det betyder, at der bruges energi på at rense rent regnvand, som også fylder unødigt i kloaksystemet og øger risikoen for kælderoversvømmelser.

Derfor er Vandcenter Syd interesseret i at benytte de muligheder, der er, for at undgå regn i kloakkerne. Og sådan en mulighed har budt sig på Vestre Stationsvej, som i øjeblikket er gravet op, fordi vand- og spildevandsrør skal flyttes forud for anlægget af Odense Letbane.

To ledninger kommer til at føre rent regnvand til havnen. En fra Fjordsvej og en fra Rugårdsvej. Store dele af byen afvandes hertil.

- Ved at tænke vores forskellige projekter sammen, skaber vi større værdi for borgerne og er kommet et lille skridt videre i arbejdet med at forberede os på mere regn i fremtiden, siger souschef i Vandcenter Syd Per Hallager.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
8
Detaljer afsløres i dag: Nyt hotel på Thriges Gade

Detaljer afsløres i dag: Nyt hotel på Thriges Gade

5
De vil bygge på Thriges Gade

De vil bygge på Thriges Gade

7
Odense by dumper i at bevare det gamle

Odense by dumper i at bevare det gamle