Butikker og kunder i Outlet Fyn krydser fingre for, at bedre rengøring er første skridt mod succes
VOLLSMOSE: Et skod fra en færdigrøget Corner-cigaret hviler sig sammen med en grågrøn ært, et halvspist salatblad og en lille sø af gulligt væske på de grå fliser.

Men bortset fra gruppen af uappetitlige efterladenskaber ser midtergangen i Outlet Fyn pæn og ren ud. De sorte skraldespande er netop blevet tømt, og kun en enkelt nullermand hist og her har endnu fundet vej til krogene.

For halvanden måned siden kæmpede støvkugler og affald om pladsen på et fedtet gulv, og et besøg kunne mærkes på en ubehagelig måde i maven. Det skabte stor kritik fra både kunder og butikker.

Fra frastødende til flot

De rene forhold i dag glæder Laila Christiansen, som har boet i området de seneste 34 år og jævnligt handler i butikscentret.

- Rengøringen er blevet meget bedre. Det kan slet ikke beskrives, hvor ulækkert her har været. Jeg havde slet ikke lyst til at handle her. Men nu bliver her gjort rent igen, skraldespandene bliver tømt, og her er meget mere lækkert end for bare tre uger siden, siger den tilfredse kunde, som nu atter ønsker at handle i Outlet Fyn.

For få kunder

Alligevel er der langtfra proppet med kunder i det sommerlumre center, som mange steder kunne bruge en ventilator.

En ældre dansk kvinde kommer trillende med sine indkøb i rollatoren, en gruppe sydlandsk udseende mænd drikker kaffe i caféen, og ved smykkeforretningen Oscar Jewellery kigger en ung kvinde med langt sort hår på de udstillede ringe.

Smykkeforretningens ejer Line Nashour håber, at den bedre rengøring er et tegn på, at der nu er bedre tider på vej, efter firmaet Contrast Holding i sidste måned overtog centret.

Legeplads og bænke

- Det er godt, at rengøringen nu er startet igen. Men jeg håber, at den nye ejer ændrer forholdene generelt. Vi har brug for en stærk ledelse og en mere effektiv og grundig bevogtning af butikkerne, mener hun.

Derudover er Line Nashour træt af, at børnene kun har mødrenes skørter eller indkøbsvognene at lege med.

- Vi vil have en legeplads og nogle steder, hvor kunderne kan sidde. Det er vigtigt, at centerets rygte er godt, så folk ikke flygter til Rosengårdcentret.

Læs mere i Fyens Stiftstidende fredag
  • Fyens Stiftstidende