Rekordmange plaskede rundt i det varme vand

Søstrene Irene og Linda Møller på 21 og 24, var ikke helt almindelige vand- og solbadende gæster i går. De nød at have fri fra jobbet som livreddere. De er nemlig ansat i Odense Kommunes badeafdeling. - Linda banede vej til det job og det er jeg meget taknemmelig for. I sådan et vejr, er det svært at blive væk fra sin herlige arbejdsplads og bare være gæst, fortalte Irene, der er igang med sin fjerde sommersæson, fortalte Irene, der har været konkurrencesvømmer i 11 år. Og søster gav hende ret.
Foto: John Fredy

Rekordmange plaskede rundt i det varme vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag var der 1710 og i går cirka 700 i friluftsbadet

ODENSE: Alt åndede i fred og idyl endnu sent på eftermiddagen i Odense Friluftsbad.

Lidt mere plads end dagen i forvejen, hvor kombinationen af søndag og godt vejr fik 1710 badende til at valfarte til Odense Friluftsbad.

Der er rekord for denne sæson, der kom lidt svagt i gang med ustadigt vejr.

Dagen derpå, i går, blev der noteret omkring 670 gæster.

Der var dem, der hoppede, plaskede og svømmede rundt i det 22-23 grader lune bassinvand og andre, der solbadede henslængt på græsplænen og nød solens 26 graders stråler.
Endnu sent på eftermiddag lignede friluftsbadets græsplane et fluepapir - mange havde taget direkte fra arbejdet til oasen i Roeskoven.
Endnu sent på eftermiddag lignede friluftsbadets græsplane et fluepapir - mange havde taget direkte fra arbejdet til oasen i Roeskoven.
Foto: John Fredy

Vandpibe og vandplask

Der var dem, der råhyggede sig med sug i vandpiben og bag busken var børnebassinet fyldt med glade poders måske første møde med det våde element. Overvåget af forældre og venner- ved ringside.

Der var også dem som tålmodigt, gang på gang, stod i kø op ad trappen til vandrutchebanen - og fra toppen blev der kurret og plasket, akkompagneret af hujen og hejen.

Igen og igen fra vippen

Så var der, som det hører sig til, de barske ungersvende, der igen og igen besteg 10 meter-tårnet, hvorfra de sprang ud i herlige maveplaskere - behørigt overvåget af livreddernes øjenkrog.

- Der er en dejlig dag for os alle, sagde Lise Simonsen, livredder og holdleder for personalet i går.

Holdlederen sætter folk på vagt, hun vurderer, hvad der er behov for - også de fem svømmehaller skal bemandes.

- Ved spidsbelastninger kan seks-syv livreddere kaldes på arbejde, fortæller Lise Simonsen.

- Når det regner eller det er koldt, så har vi mange andre gøremål som for eksempel at gøre rent alle steder. Og så skal altid sørge for at toiletterne er rene. Alt skal være rent og miljømæssigt forsvarligt.

Hele tiden opmærksom

- Vi har først og fremmest ansvaret for dét, der sker i bassinerne. Vi har altid en teknisk anordning på os, som går i gang, hvis han eller hun springer i vandet. Først da er det alvorligt. I samme sekund adviseres alarmcentralen automatisk, og i løbet af ganske få minutter kommer der læge og ambulance.

Vandet tjekkes

Personalet omfatter desuden et tekniker, der tjekket vandet for klorindhold, så vandet er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Og så er der Akut-teamet, der hele tiden har styr på gæsterne i området.

De ser efter om alle overholder reglementet og de tackler eventuelle uoverensstemmelser, inden de udvikler sig.

Rekordmange plaskede rundt i det varme vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce