Tre er flyttet til Odense, mens cirka halvdelen af de 177 ansatte fra Socialstyrelsen, som regeringen i 2015 samlede i Odense, har beholdt jobbet og pendler til byen fra hovedstaden.

Omkring halvdelen af de 177 Socialstyrelsen-ansatte, som regeringen i første flytterunde i 2015 rykkede fra København til Odense, har holdt fast i jobbet og indledt en pendlertilværelse. Og foreløbig tre medarbejdere har ladet privatadressen blive odenseansk.

Det viser en status fra Socialstyrelsen, efter de sidste medarbejdere i december er flyttet, og styrelsens i alt 400 medarbejdere nu er samlet i lokaler i Thrige-firkanten i pendlervenlig afstand fra banegården.

- Vi skal ikke lade som om, det ligger på den flade hånd at flytte, siger Rikke Thoning, der er vicedirektør i Socialstyrelsen.

- Men fordi det er lykkedes os at fastholde så mange medarbejdere, har vi kunnet bevare vores produktivitet, vi har mange ansøgere til vores stillinger både fra Fyn og udenfor, og vi har fået et samarbejde med Syddansk Universitet. Vi er lykkedes godt, mener hun, der har samlet gode flytteråd og lagt en mødeaftale i kalenderen med Miljøstyrelsen, som næste år kommer til Odense med 440 arbejdspladser.

Borgmester forstår de ansatte

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) har umiddelbart ingen forventninger til, at tilflyttertallene for Miljøstyrelsens ansatte - i hvert fald fra begyndelsen - vil se anderledes ud:

- Alle borgmestre drømmer om flere skatteborgere, og vi vil komme op på allerøverste hylde, hvis flere flyttede med til Odense. Men jeg har stor forståelse for familiernes situation. Første skridt er, at de pendler, og det giver dem mulighed for at se byen an.

Ifølge en opgørelse fra Finansministeriet er 23 procent af de statslige arbejdspladser, der foreløbig er flyttet ud af København, besat af de samme ansigter som før.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Samlet i Odense: Socialstyrelsen kombinerer erfarne pendlere med nye fynske kræfter

Samlet i Odense: Socialstyrelsen kombinerer erfarne pendlere med nye fynske kræfter

3
Rahbæk Juul: Vi skal ikke stå med frådende mundvige

Rahbæk Juul: Vi skal ikke stå med frådende mundvige