Efter 24 år: Lædervareforretningen Rambusch endegyldigt lukket

Det er slut med at købe tasker og andre lædervarer i Rambusch med den centrale adresse Vestergade 15. Foto: Nils Svalebøg

Efter 24 år: Lædervareforretningen Rambusch endegyldigt lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lædervareforretning ved Flakhaven er lukket. Ejeren vil koncentrere sig om de ejendomme, han ejer.

Efter nogle dage med ophørsudsalg er lædervareforretningen Rambusch endegyldigt lukket. Med adressen Vestergade 15 og beliggenhed lige ved Flakhaven er det en af byens helt centrale forretninger, der nu er forsvundet.

Claus Schøne har drevet forretningen i 24 år, og der er ikke det store drama bag lukningen, fortæller han. Han har nemlig med tiden opbygget en portefølje på det, han kalder en pæn portion udlejningsejendomme, og dem vil han nu koncentrere sig om.

- Jeg arbejdede både weekender og aftener med ejendommene, så jeg vil bare gerne have mere fritid, siger Claus Schøne som begrundelse for lukningen. Så det er hverken tidernes ugunst, ufremkommeligheden i Odense C eller vilkårene for byens detailhandel, der har fået ham til at lukke.

Fortællebrønden

De 24 år med lædervareforretning på samme adresse er pænt mange år i disse omskiftelige tider.

Men det er dog intet imod selve navnet Rambusch, der har kunnet ses på facaden til Vestergade helt tilbage til 1930'erne. Frem til Claus Schøne overtog lejemålet på adressen, dækkede navnet Rambusch over en isenkræmmerforretning, der senere specialiserede sig i glas og porcelæn. Og da Claus Schøne overtog, fik han altså lov at beholde navnet.

En efterkommer til den oprindelige ejer-familie er den amerikanske advokat Lennard K. Rambusch, der i 1998 fik H.C. Andersen Prisen for sit arbejde med New York Story Telling Center.

Netop H.C. Andersen har også spillet en vis rolle for Claus Schøne, idet han i mange år havde en mini-kopi af Jens Galschiøts Andersen-skulptur "Fortællebrønden" stående foran Rambusch-forretningen. Schøne var en af forkæmperne for det kuldsejlede projekt med "Fortællebrønden" som folkegave i anledning af Andersens 200-års-fødselsdag i 2005.

- Det kunne være blevet Odense svar på "Den lille Havfrue", siger Claus Schøne. Brønden, der er flyttet ind i den nu lukkede forretning, skal tilbage til Jens Galschiøt.

Efter 24 år: Lædervareforretningen Rambusch endegyldigt lukket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce