Rahbæk Juel vil ikke droppe besparelser: - Jeg er målløs over Venstre

- Vi skal ikke kigge ned i fødderne, men ud i fremtiden, siger borgmester Peter Rahbæk Juel, der trods nye befolkningsprognoser afviser at droppe besparelser. Arkivfoto: Lasse Hansen

Rahbæk Juel vil ikke droppe besparelser: - Jeg er målløs over Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) afviser Venstres forslag om at droppe besparelser for i alt 50 millioner kroner på blandt andet kultur og vækstinitiativer. Behovet for velfærdskroner til det stigende antal børn og ældre ser med en ny prognose ud til at blive mindre end ventet, men Rahbæk Juel erklærer sig forundret og målløs over, at Venstre sår tvivl om prioriteringen af velfærd.

Konfrontation

Venstre foreslår at løfte 50 millioner af de varslede besparelser, fordi en ny prognose viser et mindre behov for ekstra velfærdspenge. Er du parat til det?

- Jeg er oprigtigt forundret og målløs over Venstres forslag. Vi har vedtaget at lave omprioriteringer for 200 millioner kroner, fordi vi kan se, at vi det næste årti vil mangle mellem 400 og 500 millioner kroner til det stigende antal børn og ældre. Og jeg kunne da godt tænke mig, at Venstre havde modet til at stå fast på den aftale, også selv om det er en svær opgave.

Men når en ny prognose viser, at der alligevel ikke er brug for 200 millioner allerede i 2023, så er det vel logik, at der så ikke skal spares så meget?

- Det er kun logik, hvis man tror, verden slutter derefter. Udgifterne stiger, og velfærden bliver presset.

I har jo nedsat en velfærds-taskforce til netop at foreslå løsninger på den lange bane, så Jegind har vel en pointe i, at I oversparer, hvis I holder fast i de 200 millioner, når der kun er brug for 150?

- Så må hun mene, at vi overinvesterer i i velfærd. Det synes jeg ikke, vi gør. Vi har besluttet, at vi går et stykke ad vejen og sikrer de første 200 millioner, og jeg er ærgerlig over, at Venstre nu skaber usikkerhed om det.

Hvorfor har du ikke selv meldt noget ud om de ændrede prognoser?

- Fordi vi har truffet en beslutning om at imødegå, at der kommer flere børn og ældre. Og den beslutning står jeg ved. Da vi vedtog velfærdsprocenten (skattestigningen, red.), havde Venstre travlt med, at vi nemt kunne finde penge til velfærd ved at omprioritere. Nu gør vi det, og så vil de alligevel ikke være med.

Det kan ligne nogle usikre prognoser, I baserer jeres politik og omprioriteringer på?

- Der vil altid være usikkerheder, men på den lange bane har vores prognoser været gode. Vi skal ikke kigge ned i fødderne, men ud i fremtiden.

Rahbæk Juel vil ikke droppe besparelser: - Jeg er målløs over Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce