Rahbæk Juel om millionbesparelser: Der står stadig 5-1 til velfærden

- Velfærdsdagsordenen er bestemt ikke død, fastslår borgmester Peter Rahbæk Juel (S) trods millionbesparelser på både børn og ældre. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Rahbæk Juel om millionbesparelser: Der står stadig 5-1 til velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), forstår godt bekymringerne og kritikken af millionbesparelser på børn og ældre. Men han afviser at genåbne budgettet og holder fast i, at velfærdsdagsordenen lever i Odense.

OPDATERET: Peter Rahbæk Juel blev tidligere citeret for "8-1 til velfærden" - det skulle rettelig være 5-1".

Han kalder det pænt træls og møgirriterende, at både byens yngste og ældste nu kort tid efter skattestigningen rammes af millionbesparelser og igen mister voksne på skolerne og i daginstitutionerne og medarbejdere i ældreplejen.

- Både som far, som borgmester og socialdemokrat er de områder nogle af de vigtigste for mig, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Alligevel afviser han opfordringer om at genåbne budgettet og fastholder altså, at Ældre- og Handicapudvalget og Børn- og Ungeudvalget selv må finde de manglende millioner.

- Det er vigtigt, vi ikke får sat ild i det hele, men holder tungen lige i munden og bevarer overblikket, mener han.

Borgmesteren fremhæver, at eksempelvis børn- og ungeområdet med skattestigningen - den som rød blok kalder velfærdsprocenten - har fået tilført 180 millioner kroner, mens der nu skal findes i alt 43,6 millioner til besparelser og omprioriteringer.

- Jeg kan godt forstå bekymringerne, men der står stadig 5-1 til velfærden. Det er altid ærgerligt at indkasserere et mål, men så må man rejse sig og kæmpe endnu hårdere for at komme tilbage. Og det gør vi. Velfærdsdagsordenen er bestemt ikke død, fastslår Peter Rahbæk Juel.

I Ældre- og Handicapforvaltningen skal der nedlægges omkring 60 stillinger, og på bundlinjen hives 17 millioner ud af budgettet, mens der endnu ikke er overblik over, hvor mange stillinger de 43,6 millioner kroners omprioriteringer og besparelser vil koste i Børn- og Ungeforvaltningen.

Læs hele interviewet med Peter Rahbæk Juel her.

Rahbæk Juel om millionbesparelser: Der står stadig 5-1 til velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce