Rahbæk Juel om butiksdød i Odense: - Vi kan ikke drive butikkerne


Rahbæk Juel om butiksdød i Odense: - Vi kan ikke drive butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester hæfter sig ved, at der er masser af mennesker i byen. Det må være butikkernes opgave at lokke dem ind og handle, mener han.

- Peter Rahbæk Juel (S), er det et problem, at detailhandlen forsvinder fra centrum, og hvad vil du i så fald gøre ved det?

- Jeg er ikke så overrasket over de konklusioner, rapporten (Det kommercielle byliv i Odense Kommune, red.) drager. For det har man med det blotte øje kunnet se. Dokumenterbart er der væsentlig flere mennesker i bymidten, der er også kommet væsentlige flere restauranter og caféer, men der er også kommet færre af de traditionelle detailhandelsbutikker.

- Er det et problem?

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi har forskellige butikstyper i bymidten. Jeg er rigtig glad for den udvikling, der er sket med caféer og restauranter. De er med til at skabe liv, som bestemt er et plus. Og der er også flere mennesker i byen, så på den måde er det lidt et paradoks, at det ikke er lykkedes for butikkerne at få flere af de mennesker ind i butikkerne. Men det er en del af en generel tendens, vi ser i Danmark, at detailhandlen har det svært i bymidterne, og det sker selvfølgelig også i Odense. Men, når man får det sort på hvidt, kan man se, det er nogle drastiske ændringer, der sker. Og der skal ikke være nogen tvivl om, at der også er brug for detailbutikkerne i bymidten.

- Hvad kan I politikere gøre for at modvirke yderligere nedgang i detailhandlen i centrum?

- Vi kan gøre noget for, at bymidten er attraktiv at være i, og det, synes jeg, er lykkedes med bl.a. HCA Festivals og de mange andre ting, der er skabt, som foregår i bymidten. Vi kan skabe rammerne, men vi kan ikke gå ind og drive detailhandel. Det skal vi holde os langt fra.

- Du nævner ting, der allerede er gjort. Men det lader ikke til at løse problemet. Så har du nye konkrete initiativer i posen for at hjælpe butikkerne?

- Vi skal i det hele taget have en ret åben tilgang til, hvad du kan bruge bymidten til. Og være fleksible i forhold til butikker og andre, der har forskellige ønsker. Jeg tror, nøglen også er at få knækket koden til, hvad det er for nogle koncepter, kunderne gerne vil have i gågaden. Hvad er det for nogle typer butikker? Og det er ikke en kommunal opgave at afgøre, om det skal være tøjbutikker, whiskyforretninger eller hvad, det skal være.

- I politikere kan ikke gøre så meget mere end det, I allerede gør?

- Vi sidder i en tæt dialog - og har også kørt en fælles oplysningskampagne - med cityforeningen (Odense Cityforening, red.) for at gøre opmærksom på, at der faktisk er rigtig gode parkeringsmuligheder i Odense. Det er den slags, der er vores opgave. Vi kan ikke drive butikkerne, vi kan ikke finde på det næste detailhandelskoncept. Men jeg vil da ikke udelukke, der godt kan være noget, vi yderligere kan gøre, men det beror på det samarbejde, vi har.

- Det vil du ikke fortælle om i dag?

- Nej, for jeg synes faktisk, vi er rigtig godt omkring i forhold til at skaffe folk til bymidten.

- I skaffer folk til bymidten, så må det være op til butikkerne at lokke dem ind og handle. Er det sådan, vi kan sige det kort?

- Det kan vi godt. Der ligger en arbejdsdeling der. Og selv om, der er vejarbejde og så videre, og det gør det sværere at komme ind til bymidten, så kan vi se sort på hvidt, at der faktisk er flere folk i bymidten.

Rahbæk Juel om butiksdød i Odense: - Vi kan ikke drive butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce