Forhenværende rådmand indstillet af lokalforening til posten som borgmesterkandidat

Selvom der er næsten to år til byrådsvalget 21. november 2017, er der allerede godt gang i "navnelegen".

Mandag aften blev den forhenværende rådmand i Odense, Socialdemokraternes Peter Rahbæk Juel (38), officielt foreslået som sit partis spidskandidat - og dermed som afløser for borgmester Anker Boye.

Det skete på en generalforsamling i Rådhusforeningen-Odense Syd.

Når partiets lokalforeninger i Odense har holdt deres årlige generalforsamlinger, vælges Peter Rahbæk Juel senere på foråret som partiets spidskandidat. Det sker på et repræsentantskabsmøde.

Udover Rahbæk Juel blev tre andre indstillet. Det er de to siddende byrådsmedlemmer, Tim Vermund og Anders W. Berthelsen plus forhenværende minister, Carsten Hansen, der for anden gang stiller op til byrådet i Odense.

Første gang - uden at opnå valg - var inden han begyndte sin karriere i Folketinget.

Ved det seneste valg var byrådsmedlem Dorte Hjertstedt Boye kandidat, men hun har ikke ønsket at forlænge sit mandat i byrådet.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

- Dejligt med opbakning fra første kreds

Første S-kreds støtter Rahbæk Juel som borgmester

Første S-kreds støtter Rahbæk Juel som borgmester