Radikale slår Socialdemokratiet i Vollsmose

Den Radikale leder Morten Østergaard har flere gange i sidste valgperiode besøgt Vollsmose - blandt andet da han sidste år flyttede ind i lejligheden i bydelen i tre dage. Arkivfoto: Michael Bager

Radikale slår Socialdemokratiet i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet går frem på Fyn, men tilbage i Odense. Især i Vollsmose, hvor Radikale til gengæld stormer frem.

Fremgang på hele Fyn uden for Odense - især i Svendborg med 4,5 procent. Men til gengæld tilbagegang i to ud af tre Odense-valgkredse.

Det er status for Socialdemokraterne efter stemmerne er talt op, og det samlede billede er, at partiet i Odense står svagere end ved sidste valg for snart fire år siden.

Værst ser det ud i Odense Øst-kredsen, hvor Socialdemokratiet er gået to procent tilbage. I Odense Syd er tilbagegangen på 0,6 procent, mens S i Odense Vest har fået en øget vælgertilslutning på 0,6 procent.

Radikale størst i Vollsmose

Især på et valgsted i Odense Øst-kredsen har Socialdemokratiet lidt tilbagegang. Det er på valgstedet Camp U i Vollsmose (tidligere Humlehaveskolen).

Der er afgivet 4.019 gyldige stemmer, og tilbagegangen for Socialdemokratiet er på hele 13,1 procentpoint, hvilket efterlader S med 24,9 procent af stemmerne.

Til gengæld er Radikale Venstre stormet frem. Med 33 procent af de afgivne stemmer er partiet nu det klart største af alle, også større end Socialdemokratiet. Fremgangen for de radikale er - isoleret set for Camp U i Vollsmose - på voldsomme 29,6 procent i forhold til ved sidste valg.

Formand for den radikale vælgerforeningen i Odense, Kristian Grønbæk Andersen, kobler den markante fremgang sammen med, at partiet har arbejdet målrettet med at øge sin synlighed i Vollsmose-området. Og partiets fynske formand Kristina Siig er enig i den analyse.

- Vi har satset meget på Vollsmose. Morten Østergaard har været derude ad flere omgange, og vores kandidater har gået fra dør til dør, siger hun.

Desuden mener Kristina Siig, at den skærpede udlændinge-retorik fra partierne yderst til højre ved dette valg har været med til at gøde jorden for Radikale Venstres fremgang.

- De har gjort en del af arbejdet for os, siger hun.

Mens Socialdemokratiet er gået markant tilbage i Vollsmose, er der fremgang i mere landlige områder i Odense Øst-kredsen som Fjordager, Agedrup og Fraugde. Fremgangen er dog slet ikke så stor, at den samlet set opvejer tabet af stemmer på blandt andet valgstedet Camp U.

Radikale slår Socialdemokratiet i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce