Race i arenaen: Nordens største løb for fjernstyrede biler


Race i arenaen: Nordens største løb for fjernstyrede biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekassen Fyn Arena er i weekenden fyldt med drenge og mænd og en masse fjernstyrede biler til nordens største internationale løb, DHI CUP. Jonas Kærup og sønnen Marcus Kærup er mødt op og dyster om en plads i finalerne.

Odense: - Kan du finde Marcus?

Jonas Kærup, 40 år, sidder med skruetrækkeren, strammer de sidste skruer og kigger hurtigt omkring for at finde det sidste udstyr til den radiostyrede bil, som står foran ham, dog manglende den farverige plastik yderdel.

- Peter, er du sikker på, at det er det rigtige, du har givet mig? spørger Jonas Kærup til sin sidemakker.

Den fjernstyrede bil er til Jonas' søn, Marcus på 10 år, som han sammen med skal køre på den ene af de to store baner i Sparekassen Arena Fyn. De kører i den samme klasse på den bane, hvor bilerne skal forcere flyvehop og bakker.

- Far, når vi det? spørger Marcus, som er kommet tilbage til det lille værksted for enden af hallen, familien har lavet.

Hvad er DHL CUP?
DHL CUP er arrrangeret af Odense Minirace. Det er nordens største internationale løb for fjernstyrede biler i størrelse 1/10. Der er 270 deltagere i løbet, og pladserne blev besat på under fem minutter. Løbet er en årlig begivenhed, som har fundet sted siden 2001. Igennem årene har kørere fra USA, Japan, Finland, England, Frankrig, Tyskland, Holland m.fl. deltaget.

Kørerne er inddelt i fire klasser. Der er to baner. Den ene bane, hvor der findes to klasser, er til biler, som er designet til at forcere store hop. Løbet startede fredag 5. januar med træning, lørdag 6. januar var der kvalifikation til finalerne, som finder sted søndag 7. januar. Præmien er æren og en vandrepokal.

Europa- og verdensmestre

Men Jonas Kærup når at få det sidste rettet til på bilen, og de får den tjekket, inden de går op til tribunen til banen. Blandt dem i hallen er både europa- og verdensmestre, som lever af at køre fjernstyrede biler. Jonas Kærup startede selv med at køre, da han gik i folkeskolen. Han har kørt de fjernstyrede biler i mere end 30 år for flere forskellige firmaer. Han er tidligere europamester, og han har rejst meget igennem tiden efter diverse mesterskaber.

- Interessen startede, da jeg var til fødselsdag ved en kammerat i folkeskolen, og han og hans far havde bygget en fjernstyret bil, som var både større og bedre, end dem vi andre havde. Vi tog ud til en klub i Åsum, hvor vi startede sammen. Min ven stoppede efter nogle år, men jeg blev ved, fortæller Jonas Kærup med et smil, og nu 30 år efter sidder han og kan give viden om de fjernstyrede biler videre til sin søn.

- Marcus er faktisk bedre end mig, og han er bedre nu, end jeg var som 10-årig, siger Jonas Kærup, inden han stiller sig klar på trappen op til tribunen, hvor Marcus allerede står klar.

Marcus startede med at køre sin første fjernstyrede bil som tre-årig, og da han var fem vandt han danmarksmesterskabet.

Dårlig runde

Lyden af hurtigkørende racerbiler høres snart efter i den store hal, hvor bilerne starter én efter én med et par sekunders mellemrum. De fjernstyrede racerbiler kan accelerer fra 0 til 100 kilometer på tre sekunder, hvis forholdene er til det, og det er de på banen, hvor underlaget består af grå velplacerede tæpper. Til DHI CUP gælder det om at nå så mange runder som muligt på fem minutter.

Da den sidste bil er stoppet, og kørerne forlader tribunen, er stemningen dog ikke helt i top hos familien Kærup. Jonas fik en 8. plads, mens Marcus fik en 5. plads.

- Det gik ikke så godt. Vi skal køre fire runder i alt, og vi har spildt den her, fortæller Jonas Kærup efter.

Det er de to bedste runder, der tæller, og da der mangler tre runder endnu, har de to stadig en chance for at nå i finalerne. Nu har de to timers pause, inden den næste kvalifikationsrunde, som kan føre dem et skridt videre mod finalerne søndag.

Race i arenaen: Nordens største løb for fjernstyrede biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce