Rabie fra Syrien blev en succes


Rabie fra Syrien blev en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant UBN gav Rabie en praktikplads, hvilket førte til en fastansættelse i Restauranten beliggende i Asylgade 3

Rabie Saiid flygtede i 2012 fra Syrien. Han var blevet indkaldt som soldat, men ønskede ikke at deltage i krigen i Syrien.

- Jeg flygtede først til Jordan, derfra videre til Tyrkiet og kom derfra til Danmark i august 2015, hvor jeg fik bopæl i Assens kommune. - Det var noget af en omvæltning for mig. Ikke fordi jeg ikke var glad for den hjælp, jeg fik i Danmark, men fordi jeg kom fra en storby som Damaskus med knap to millioner indbyggere og også under min flugt havde boet i Istanbul med 15 millioner indbyggere. Nu boede jeg i en lille by med få tusinde indbygere. Det bliver hurtigt ensomt, når man sidder helt alene, og der ikke foregår noget som helst efter kl. 17, fortæller Rabie Saiid.

Men Rabie ønskede at integrere sig i Danmark. Han ville knokle hårdt for at blive en del af det danske samfund, så med hjælp fra Assens kommune fik han en praktikplads i Restaurant UBN i Asylgade 3, Odense.

- Jeg var lykkelig, da jeg fik at vide, at jeg skulle starte i praktik i en odenseansk restaurant. Men jeg havde jo på det tidspunkt kun boet et halvt år i Danmark og talte utroligt dårligt dansk, fortæller Rabie Saiid.

- Fuld af optimisme tog jeg dog i marts 2016 bussen ind til min første arbejdsdag hos UBN, hvor Lars Gjeding er indehaver af restauranten. Da jeg ankom blev jeg mødt af Lars Gjeding. Han fik mig sat i gang, og jeg startede med at lave en masse rengøringsarbejde og forefaldende arbejde, fortæller Rabie Saiid .

Jeg greb chancen og har nu fået ansættelse hos UBN. Mit liv er blevet helt fantastisk.
Rabie Saiid

Praktikophold førte til job

Rabie Saiid kunne nu se frem til tre måneder i praktik hos UBN. Han havde fået chancen for at komme ud på det danske arbejdsmarked.

- Jeg ville vise, at jeg kunne blive en rigtig god medarbejder. Der var selvfølgelig sproglige vanskeligheder. Men alt i alt syntes jeg, det gik ret godt. Og da de tre måneder var gået, var jeg så heldig/dygtig, at Lars Gjeding og UBN ønskede at forlænge praktikperioden med yderligere tre måneder. Det var jeg super glad for. For jeg havde fået et godt indhold i hverdagen. Jeg havde nu et job at stå op til hver morgen.

- Tre måneder var bare ikke nok, Jeg kunne ikke sproget og kunne derfor ikke begå mig på hverken gulvet, i restauranten eller bag baren, siger Rabie.

Rabie knoklede for at vise sit værd

Men Lards Gjeding kunne se, at Rabie knoklede for at blive god til sit arbejde.

- Så jeg tænkte, at tre måneder mere i praktik måske kunne være nok til at han i sidste ende kunne få en ansættelse hos os. Og der så jeg rigtigt. For de næste tre måneder rykkede Rabie sig enormt både sprogligt og fagligt, siger Lars Gjeding.

Rabie fik nu mere ansvar i restauranten. Hans arbejdsopgaver, der i starten bestod af rengøring og forefaldende arbejde ændrede sig. Nu skulle han bruge 50 pct. af arbejdstiden på rengøring og resten på gulvet som tjener eller i baren.

Livet er nu godt for Rabie

- Jeg er Lars Gjeding meget taknemmelig for den chance han gav mig. Jeg greb chancen og har nu fået ansættelse hos UBN. Mit liv er blevet helt fantastisk. Jeg er blevet gift, og min kone og jeg ser frem til at vi i 2018 skal være forældre for første gang.

Vi bor i Aarup, men jeg drømmer om at vi engang i fremtiden kan flytte til Odense. Og så har jeg ambitioner om at udvikle mig endnu mere hos UBN. Jeg vil gerne være en dygtig tjener og påtænker, at jeg engang i fremtiden går igang med en uddannelse som tjener. Og så vil jeg gerne give en masse tilbage til det danske system og andre flygtninge. Jeg stiller mig gerne til rådighed som mentor for flygtninge, der vil integrere sig i det danske samfund. Så hvis UBN skal have nye praktikanter i fremtiden, vil jeg helt sikkert stå klar med gode tips og råd til ,hvordan man falder bedst til i en dansk restaurant, siger Rabie Saiid.

Rabie er nu en vigtig medarbejder

For UBN og Lars Gjeding er Rabie en solstråle historie.

- Vi er mega glade for at det er gået så godt med Rabie. Og det er jo skønt som virksomhed at være med til at hjælpe et andet menneske godt på vej. Men selvom det gik godt med Rabie så har vi også prøvet det modsatte med andre praktikanter. Det er ikke super nemt altid, fordi sproget er vanskeligt og så er der også stor forskel på, hvor motiverede de folk er, der kommer ud i praktik. Rabie har været fantastisk, og jeg er super glad for, at vi i dag har ham ansat i vores restaurant. For han er en vigtig del af teamet, siger Lars Gjeding.

Rabie fra Syrien blev en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce