Rådmand vil have ændret praksis på misbrugscenter

Rådmand Brian Dybro (SF) tog fredag ud i virkeligheden for at snakke med nogle af brugerne af misbrugscenteret. Her lytter han til kritikken fra en af de brugere, der kommer på hellestedet bag Skulkenborg. Manden har fået inddraget sin hjemmeordning - han fik tidligere metadon udleveret tre gange om ugen - nu skal han komme hver dag. Foto: Ulrik Sass

Rådmand vil have ændret praksis på misbrugscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmand Brian Dybro (SF) tog ud i virkeligheden for selv at snakke med nogle af de stofbrugere, der de seneste dage har tilkendegivet deres vrede og afmagt over den måde, de behandles på i misbrugscentret. - Der skal laves nogle ændringer, siger han. Konservative har bedt om en redegørelse fra forvaltningen.

Stofbrugere på metadon er langt fra tilfredse med behandlingen på misbrugscentret i Odense.

Så meget står fast efter de seneste dages artikler her i Fyens Stiftstidende.

Det fik fredag rådmand Brian Dybro (SF) til selv at opsøge virkeligheden og snakke med nogle af dem, det handler om. Første stop var firkanten bag Skulkenborg, et af byens hellesteder for socialt udsatte. Det gav ham mulighed for at høre, hvordan nogle af dem oplever situationen.

- Tidligere fik jeg min metadon mandag, onsdag og fredag, og det var jeg godt tilfreds med. Nu skal jeg møde hver dag og tilmed nede på centeret, som ligger dør om dør med Heroinklinikken, hvor der kommer folk, der er længere ude end mig. Det er ikke godt. Vi får at vide, at vi skal møde op, fordi vi sælger vores metadon. Det er der nogle få, der gør, men det er tåbeligt. Hvis du skal have den samme effekt med et andet stof, skal du bruge mange flere penge end det, du får for metadonen, siger en af mændene her.

Alle dem, Brian Dybro snakker med, er trætte af at skulle komme hver dag og mener, det gør det svært for dem at gøre nogle af de ting, de godt kan lide.

Meget af den kritik, der kører lige nu, handler om, at folk skal komme hver dag og puste nul for at få deres metadon. Det lyder også meget hårdt i mine ører. Vi skal huske på, hvad vores opgave er - at give nogle af de mest udsatte borgere mulighed for at leve et bedre liv.
Rådmand Brian Dybro, SF

Vi skal bløde op

Brian Dybro har hørt mange af synspunkterne før fra sit tidligere arbejde som socialpædagog i Kirkens Korshærs varmestue i Østergade. Han ved også, at der skal meget til, før brugerne opsøger pressen - derfor tager han kritikken alvorligt. Og han mener, det er muligt at forbedre forholdene:

- Meget af den kritik, der kører lige nu, handler om, at folk skal komme hver dag og puste nul for at få deres metadon. Det lyder også meget hårdt i mine ører. Vi skal huske på, hvad vores opgave er - at give nogle af de mest udsatte borgere mulighed for at leve et bedre liv. Derfor ønsker jeg, at vi skal ændre den meget stramme praksis og har bedt forvaltningen om at se på, hvad vi kan gøre for at bløde op.

- Vi skal selvfølgelig overholde sundhedsloven, og vi må se på, hvilke krav Sundhedsstyrelsen konkret stiller. Men det er svært at skabe tillid mellem ansatte og brugere, når rammerne hele tiden skaber konflikter. Vi skal have skabt en misbrugsbehandling, der anlægger et helhedssyn på tingene, siger Brian Dybro.

Han peger på, at det er let at skyde på personalet, som prøver at gøre deres bedste. Men de kan ikke ændre tingene alene:

- Vi har selvfølgelig det største ansvar for, at tingene kører, men brugerne skal også tage ansvar for, at relationen bliver bedre, siger han.

Politikere orienteres

Sagen skal drøftes politisk tirsdag, når Beskæftigelses- og Socialudvalget mødes. Det har både Brian Dybro og udvalgsmedlem Tommy Hummelmose (K) bedt om.

Som Tommy Hummelmose siger:

- Misbrugscenteret møder dagligt mennesker, der kun lige hænger sammen menneskeligt, og det skal man tage hensyn til i behandlingen. Naturligvis skal loven også overholdes, og derfor har jeg bedt forvaltningen om en redegørelse i sagen. Jeg er også helt klar over, at misbrugscenterets medarbejdere ofte står i meget pressede situationer, hvor der skal handles hurtigt og konkret. Derfor ser jeg også frem til forvaltningens redegørelse.

Rådmand vil have ændret praksis på misbrugscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce