Rådmand raser over sygehus-udspil


Rådmand raser over sygehus-udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre odenseanere skal behandles på OUH - ikke i Svendborg, mener ældrerådmand Peter Rahbæk Juel.

ODENSE: Det er grotesk, at ældre odenseanere fra den sydlige del af byen skal køres helt til Svendborg for at blive behandlet på et sygehus, mener ældrerådmand Peter Rahbæk Juel (S).

Han har derfor tænkt sig at protestere mod regionens planer, som er lagt frem i høringsplanen "Fremtidens Sygehuse".

Som vi beskrev i tirsdags, betyder en ny akutplan, at 45.000 odenseanere fremover vil få besked om, at de skal behandles i Svendborg i stedet for i Odense. Det sker for at sygehuset i Svendborg kan få det fornødne befolkningsgrundlag til en akut-tjeneste.

Men det er altså ikke en god idé, når det gælder ældre, mener Odenses ældrerådmand:

- Sidste år havde vi 84 indlæggelser af ældre over 65 år i Odense syd. De lå i gennemsnit næsten 17 dage på hospitalet, og det bekymrer i den her sag. For hvad sker der, hvis ældre med et kompliceret hofte- eller benbrud kommer til at ligge så langt væk fra deres pårørende i så lang tid? Det virker ikke gennemtænkt og vil give masser af problemer, siger Peter Rahbæk Juel, som dermed er i klar opposition til borgmester Jan Boye (K), som i gårsdagens avis var positivt indstillet overfor udspillet.

- Lige knap en fjerdedel af byen får det nye supersygehus lige i baghaven. De kan kigge på det til dagligt, men skal altså til Svendborg, hvis der sker noget. Det er da grotesk. Stod det til mig, skulle alle odenseanere behandles på OUH. Det er for fattigt at sende en hel bydel på tværs af Fyn for at blive behandlet, når de har landets bedste behandlingstilbud lige i baghaven, siger Peter Rahbæk Juel.

- Derudover har vi etableret en fomidlingsenhed på OUH. Her sørger visitatorer for, at de ældre får de rigtige støtteforanstaltninger i hjemmet og spørger ind til, hvad deres behov er. Den service kan vi selv sagt ikke etablere i Svendborg, så derfor vil borgere, som bliver indlagt her, ikke få det tilbud.

Peter Rahbæk Juel håber, at hans hørings-svar vil få regionen til at tænke sig om en ekstra gang og undtage ældre odenseanere fra at skulle til Svendborg.

Rådmand raser over sygehus-udspil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce