Rådmand om skraldeforsøg: Resultatet er rigtig positivt

- Vi kan udtænke nok så mange gode idéer, men det er jo en forudsætning, at borgerne vil være med, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), der derfor er glad for opbakningen til forsøget Sorter mere. Foto: Vibeke Volder

Rådmand om skraldeforsøg: Resultatet er rigtig positivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er glad for udfaldet af affaldsforsøget Sorter mere, men afventer et samlet oplæg, før hun tager stilling til en udbredelse.

Det er først til foråret, at byrådspolitikerne skal beslutte, hvilke greb der skal gribes efter for at få odenseanerne til at sortere langt mere skrald end i dag. Og ad den vej indfri Christiansborg-målsætningen om, at 50 procent af husholdningsaffaldet - for eksempel plast, metal og glas - skal genbruges.

Men by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), hvis forvaltning tager sig af byens affaldsplanlægning, ser med glade øjne på slutevalueringen af forsøget "Sorter mere", hvor 2000 husstande har sorteret husholdningsaffald i op til seks forskellige kategorier.

- Det er positivt, at det ser ud til at blive taget så godt imod. Vi kan udtænke nok så mange gode idéer, men det er jo en forudsætning, at borgerne vil være med. Og det er positivt, at resultatet ser så flot ud. At der er blevet sorteret så meget mere affald, konstaterer hun.

Jegind vil dog afvente et samlet oplæg fra forvaltningen og Odense Renovation, inden hun lægger sig fast på at brede forsøget ud til alle Odenses bydele.

- Nu må vi se oplægget, men jeg kan godt forestille mig, at det kommer til at blive rullet ud i flere tempi. Det kræver jo også en investering, men jeg er helt sikker på, at der kommer et gennemarbejdet forslag med gode løsninger, siger hun.

Rådmanden fremhæver samtidig, at hun gerne ser flere initiativer supplere hinanden.

- Vi skal også have fokus på, hvordan vi arbejder med affaldet i den anden ende. Vi får aldrig 100 procents sortering, men jeg har set et forsøg med robotteknologi - hvor vi jo har dygtige virksomheder i Odense - der kan hjælpe med at sortere det fra, der ikke skal være i restaffaldet, forklarer Jane Jegind, der også selv har oplevet, hvordan man i nogle tyske supermarkeder kan komme af med den overflødige emballage allerede i butikken. På den måde slipper man for at slæbe det med hjem. Og forretningen sørger for, det bliver genbrugt på rette vis.

- Det var ret praktisk, mener Jegind.

- Så der findes mange gode metoder til at få sorteret mere affald.

Rådmand om skraldeforsøg: Resultatet er rigtig positivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce