Rådmand om nye dødstrusler fra 52-årig: - Det er svært at vide, om man skal være bange eller ej

For Odense-rådmand Susanne Crawley Larsen er det værste ved truslerne, at de påvirker familien, og at hun ikke kan vide sig sikker på, om truslerne er ord eller reelle planer. Foto: Robert Wengler.

Rådmand om nye dødstrusler fra 52-årig: - Det er svært at vide, om man skal være bange eller ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn- og ungerådmanden i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen (R), er glad for varetægtsfængslingen af den 52-årige mand, der igen har truet hende. Det sværeste for hende er, at hun ikke kan vurdere, om truslerne kun er ord eller reelle planer.

En 52-årig mand blev i november idømt tre måneders fængsel for trusler mod den radikale Odense-rådmand Susanne Crawley Larsen. Tirsdag blev han anholdt, fordi han kort efter at være blevet prøveløsladt igen truede rådmanden på livet i flere videoer på sin Facebook-profil.

Onsdag varetægtsfængslede Retten i Odense manden i fire uger, og det glæder rådmanden, som i et opkald fra politiet blev bekendt med de nye trusler.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at han er varetægtsfængslet og på den måde væk fra gaden. Og jeg er glad for, at vi har et politi, som tager det alvorligt og reagerer hurtigt, og et retssystem som kan håndtere det her.

Hvordan har du det med, at han har truet dig igen?

- Dét, der gør noget ved mig, er at se min mand blive bekymret, og at jeg har fem børn, som alle kan læse. Og som derfor ved, at deres mor bliver udsat for det her.

Susanne Crawley Larsen ved ikke, hvem der har anmeldt den 52-årige, men hun sætter pris på, at vedkommende tog affære.

- Jeg er glad, for at der findes et eller andet menneske derude, som har tænkt, at det ikke var en måde at opføre sig på i et demokrati. Jeg er klar over, at det ikke er alle, der er enige i dét, jeg gør og mener. Men det berettiger ikke til, at jeg skal trues på livet.

Politikeren har set klip fra den ene video, men ikke den anden. Og hun har det svært med indholdet og den person, der står bag truslerne.

- Jeg har forsøgt at finde en form for ømhed, omsorg eller forståelse frem. Det er svært. Normalt kan jeg godt være i andre menneskers vrede mod de beslutninger, jeg tager. Det er ikke lykkedes mig her.

I forbindelse med truslerne forrige gang fra denne mand sagde du, at det nok var politikeren og ikke personen, han var ude efter. Er det stadig din opfattelse, nu det er sket igen?

- Det er svært at vide. Jeg ved ikke, hvad hans motiv er, og hvad hans vrede bunder i.

Vil ikke ændre adfærd

Hvor meget fylder det her for dig?

- Det fylder ikke mere, end at jeg passer mit arbejde på samme måde, som jeg plejer. Og det får mig ikke til at tænke, at jeg bør være på en anden måde eller sige ting på en anden måde.

- Dét, der fylder, er, at det er svært at blive klar over, hvor alvorligt det er. Om det er ord eller om det er planer. Det er svært at vide, om man skal være bange eller ej.

Man kunne godt få den tanke, at manden har psykiske problemer. Ved du, om det er tilfældet?

- Nej, det ved jeg ikke. Men jeg har prøvet at finde en form for omsorg for det menneske; at det kunne forklares. Og det har jeg haft svært ved.

Susanne Crawley Larsen siger, at gør det mere alvorligt, at manden igen har truet hende kort efter prøveløsladelsen. Men hun har ikke planer om sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte hende og familien.

- Nej. Men vi er lidt mere omhyggelige med at låse døren.

Håber på præventiv effekt

I forbindelse med retssagen fortalte du, at det var overraskende svært at deltage i retssagen, som især bagefter påvirkede dig. Hvordan har du det med, at det nok bliver nødvendigt igen?

- Jeg ser ikke frem til det, men man har en pligt til at anmelde og til at stille op i det retssystem, som nu engang kan håndtere det her. Det må man bare klare, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved ikke, om det kan have en præventiv virkning på andre, men det håber jeg.

Hun opfordrer andre politikere, der måtte opleve trusler, til at gå til politiet.

- Det skylder man de andre i byrådet og andre politiske kolleger og medarbejderne i ens forvaltning, som også indimellem bliver trues - selvom der følger ubehag med, fordi man bliver udstillet og skal konfronteres med personen bag truslerne.

Rådmand om nye dødstrusler fra 52-årig: - Det er svært at vide, om man skal være bange eller ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce