Munkebjergvejs forlængelse og lukningen af Landbrugsvej og Hestehaven skal undersøges nærmere

Odense: På baggrund af Fyens Stiftstidendes artikler om Munkebjergvejs forlængelse og lukningen af Landbrugsvej i den seneste tid har by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) bedt By- og Kulturforvaltningen om en redegørelse for forløbet.

Det oplyser hun torsdag i en mail til de øvrige politikere i By- og Kulturudvalget.

"Af avisens dækning fremgår det, at der kan være foregået uhensigtsmæssigheder i sagsbehandlingen, som førte til lukningen af Landbrugsvej, og derfor ønsker jeg, at der bliver foretaget en grundig redegørelse af forløbet omkring Munkebjergvejs forlængelse samt lukningen af Landbrugsvej og Hestehaven", skriver hun.

Mere end Landbrugsvej

Avisens artikler har beskæftiget sig med, at Landbrugsvej i strid med den gældende lokalplan er blevet lukket ud mod Munkebjergvej.

Men den undersøgelse af forløbet, der nu skal laves, angår også selve projektet med Munkebjergvejs forlængelse samt lukningen af en anden sidevej, Hestehaven.

"Redegørelsen vil således undersøge, om forvaltningen har efterlevet gældende praksis og regler i forbindelse med Munkebjergvejs forlængelse, herunder vedtagelsen af Kommuneplantillægget i efteråret 2011, og den efterfølgende lukning af Landbrugsvej og Hestehaven", skriver Jane Jegind.

Rådmanden slår fast, at hun ønsker en fuld afdækning af sagerne, hvis der er sket fejl.

"Vi skal som udvalg og forvaltning leve op til en meget høj standard i alt, hvad vi foretager os. Det skylder vi byen og dens borgere. Hvis det ikke er tilfældet i den konkrete sag, ønsker jeg, at vi får det afdækket, så vi lever op til det niveau, som folk med rette forventer af os".

By- og Kulturudvalgsmedlem Peter Rahbæk Juel (S) erklærer sig forvirret over Jeginds udmelding.

- Først er rådmanden ude og indrømme, at man har begået en fejl, og nu skal vi have en redegørelse. Og vi har (tirsdag, red.) truffet en afgørelse i udvalget, hvor vi har haft en grundig diskussion af forholdene i den her lokalplan, der ikke er blevet overholdt, siger han.

Rahbæk Juel mener dog, det er udmærket, at sagen bliver gransket: - For er der andre forhold i den gældende lokalplan, man har glemt at rette sig efter? Det synes jeg er vigtigt at få frem.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
17
Borgermøde: Muligt at genåbne Hestehaven

Borgermøde: Muligt at genåbne Hestehaven

7
Rådmand vil ikke afvise genåbning af lukket vej

Rådmand vil ikke afvise genåbning af lukket vej

7
Lukket Landbrugsvej: Partier vil have svar om kontorchef

Lukket Landbrugsvej: Partier vil have svar om kontorchef