Venstrefløjspartiet stiller med en historisk liste til byrådsvalg. Per Berga er nemlig ikke med

Det kommer næppe bag på nogen, at rådmand Brian Skov Nielsen er i top på den liste, som fra nu af og frem mod 21. november 2017 skal kæmpe for Enhedslistens sag i Odense.

Venstrefløjspartiets medlemmer har valgt fire spidskandidater med byrådsmedlem Ulla G. Chambless på andenpladsen.

Listen med topkandidater er historisk i den forstand, at den for første gang nogensinde ikke indeholder navnet Per Berga Rasmussen, der efter snart 40 år i byrådet siger farvel og tak.

- Jeg er vildt glad for at skulle stå i spidsen for Enhedslistens valgkamp i 2017. Det bliver en kæmpe udfordring at holde Socialdemokraterne og resten af venstrefløjen fast på deres løfter. Vi skal sikre flere penge til den fælles velfærd - til børn, unge og ældre. Og det kræver et stærkt Enhedslisten, siger Brian Skov Nielsen.

Enhedslisten stiller op på såkaldt partiliste, og de fire spidskandidater vil løbende blive suppleret af flere kandidater frem mod valget.

Opstilling på partiliste betyder, at det i praksis er partiet, der har bestemt, hvem der vælges i byrådet. Spidskandidaterne kan nemlig fordele partistemmer mellem sig - altså dem der bare har krydset af ved liste Ø. Hvor mange personlige stemmer, den enkelte får, har derfor mindre betydning.

De fire øverste er:

1. Brian Skov Nielsen, 35 år, uddannet sociolog, rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen.

2. Ulla G. Chambless , byrådsmedlem 43 år, uddannet socialpædagog, arbejder på bosted for udsatte unge i Nyborg, gift og mor til fire børn.

3. Reza Javid, 53, uddannet psykolog, underviser på den sociale højskole, gift og far til to børn.

4. Frederik Werner Kronborg, 23 år, historiestuderende på SDU og regionssekretær i Enhedslisten i Region Syddanmark.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.