Aarhus-rådmand opfordrede på debatmøde Odense Kommune til at flytte ældremaden væk fra storkøkken og tilbage til køkkener på de enkelte plejehjem: Det giver lys i øjnene på de ældre - og de spiser mere.

Hvis rådmanden for ældreområdet i Odense hed Jette Skive (DF) og ikke Brian Skov Nielsen (EL), lukkede kommunen storkøkkenet Byens Køkken og decentraliserede madlavningen til de enkelte plejehjem.

Nu er Jette Skive rådmand for ældreområdet i Aarhus Kommune. Men tirsdag aften, ved et debatmøde på Cafe Stiften i Odense, argumenterede hun for at gøre tingene på en helt anden måde.

- Jeg vil gerne spare andre steder for at se lyset i øjnene på de ældre, når de spiser den mad, der er lavet til dem, der hvor de bor. Et hjem er ikke et hjem uden et køkken.

- Et enigt byråd i Aarhus valgte at bruge 20 millioner - ni på assistenter og 11 på køkkenerne. Folk er så glade for, at vi er gået tilbage til at få maden på plejehjemmene. Alle har taget på, sagde hun under debatmødet.

Pengene skulle tages andre steder

Men det kommer ikke til at ske i Odense.

- Det vil koste 15 millioner om året i drift at få madlavningen tilbage på plejehjemmene i Odense. Det er penge, der skal tages andre steder fra, lød det fra Brian Skov Nielsen.

Det argument bider dog ikke på den aarhusianske rådmand:

- Jeg vil gerne spare andre steder for at se lyset i øjnene på de ældre, når de spiser den mad, der er lavet til dem, der hvor de bor. Et hjem er ikke et hjem uden et køkken, som hun sagde.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
31
Fiasko: Varm mad hitter ikke hos Odenses ældre

Fiasko: Varm mad hitter ikke hos Odenses ældre

4
Tv-kok hjælper: Ældre i Odense får bedre mad

Tv-kok hjælper: Ældre i Odense får bedre mad

Video: Kendt kok tester ældremad

Video: Kendt kok tester ældremad