Rådmand: - En afvejning af hensyn

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand i Odense.

Rådmand: - En afvejning af hensyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jane Jegind (V), rådmand for by- og kultur, er optaget af at skabe arbejdspladser.

Jane Jegind (V), Sanderum Boldklub er bekymret over, at muligheden for at udvide med ekstra fodboldbaner forsvinder, hvis lokalplanen vedtages uændret. Forstår du bekymringen?

- Lokalplanen er i høring, og det er de høringssvar, der kommer ind, som By- og Kulturudvalget og byrådet skal tage stilling til. Jeg skal ikke foruddiskontere, hvad et flertal vil mene. Vi har netop høringsprocessen for at få input.

Klubben peger på, at den har etableret en kunstgræsbane og har medlemsfremgang og derfor har brug for mere plads, som de ikke kan få, hvis lokalplanen bliver vedtaget. Anerkender du problemstillingen?

- Det er dejligt, at de har det positive problem, at de har medlemsfremgang, og det skal vi alle glæde os over. Og ja, så er der en afvejning af forskellige forhold, der gør sig gældende. Det er derfor, der er en høringsproces.

Hvad tænker du på nuværende tidspunkt om, hvorvidt den problemstilling, klubben rejser, bør føre til, at der ændres på lokalplanen?

- Jeg er meget optaget af, at vi får skabt og fastholde arbejdspladser i den her by. Det er kommunens og vores allesammens allerstørste udfordring. Ja, det giver nogle udfordringer i forhold til fremtidig vækst for en boldklub, men vi er nødt til at afveje, hvad der skal sikre, at vi har nogle indtægter at drive kommune for.

En anden del af bekymringen går på trafiksikkerhed. Holkebjergvej er uden cykelsti på det meste af strækningen. Forstår du den bekymring?

- Ingen tvivl om, at man kan være bekymret i forhold til ens børn, der skal ud i trafikken. Forvaltningen har oplyst, at der højest sandsynligt etableres et lyskryds, hvor der bliver indkørsel til virksomheden. Og derudover handler det om vores fortsatte arbejde med at etablere cykelstier. Her afhænger det af, hvad et flertal vil være med til at sætte af til at lave sikre forhold. Der bliver hele tiden lavet en afvejning af, hvor udfordringerne er størst.

Fodboldklubben efterlyser, at der etableres cykelsti på resten af strækker Falen/Holkebjergvej, inden man sender flere lastbiler den vej. Har den en pointe?

- Ingen tvivl om, at det på flere steder i Odense ville være rigtig fornuftigt at få etableret nogle flere cykelstier og dermed bl.a. også nogle flere sikre skoleveje. Men der skal jo penge til.

Hvis Gasa flyttes, så flytter også en trafikal belastning fra et sted i byen til et andet. Er det ikke rimeligt, hvis man ude i Højme/Sanderum-området kræver noget, der kan afbøde effekten?

- Det er fornuftigt, at man arbejder for at få etableret en cykelsti i sit lokalområde. Og så er afvejningen, at der skal penge til, og hvor mange penge vil byrådet sætte af til at lave sikre veje og cykelstier? I mit parti kæmper vi hvert år for, at der i budgettet skal sættes penge af til at lave flere sikre veje. Men det er en afvejning, der kommer til at ske op til de næste budgetforhandlinger. Så må vi se, hvad flertallet vil.

Hvad vil du og Venstre?

- Jeg har fuld forståelse for, at det kunne man rigtig godt tænke sig. Det skal ses i sammenhæng med, at der også er andre steder i byen, man har ønsker. Jeg har den udgangspunkt, at vi skal brugene pengene på de farligste strækninger først. Om den strækning kommer foran nogle af de andre, hvor der også er behov, det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt.

Rådmand: - En afvejning af hensyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce