Rådmand: - Det er ikke en kommunal opgave at drive vandrehjem


Rådmand: - Det er ikke en kommunal opgave at drive vandrehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Malene Birkelund mal@fyens.dk
Rådmand, Jane Jegind på hendes kontor.
Odense. 

By - og kulturrådmand Jane Jegind (V) roser forpagterparret på Kragsbjerggaard men påpeger samtidig, at Odense Kommune ikke skal stå for udvendigt vedligehold.

Hvorfor skal Odense Vandrehjem udbydes til salg?

- By- og Kulturudvalget har i sidste valgperiode besluttet at udbyde begge de kommunale vandrehjem til salg ud fra en beslutning om, at vi i forvaltningen skal finde besparelser ved blandt andet at have færre kvadratmeter, som vi skal stå for vedligeholdelsen af. Det handler om, at kommunen udelukkende skal stå for kommunale kerneopgaver, og at drive vandrehjem er ikke en af dem.

Hvorfor skulle Fyns Militærhistoriske Samling ud af hovedbygningen, når den bare siden har stået tom?

- Lejeaftalen med Fyns Militærhistoriske Samling var tidsbegrænset til ophør den 31. december 2015. By- og Kulturudvalget besluttede sidst i 2013 i forbindelse med forlængelse af forpagtningen på vandrehjemmet, at hovedbygningen skulle inddrages i vandrehjemsdriften fra 1. januar 2016. Ved museets fraflytning var hovedbygningen i meget dårlig stand. Ombygning til vandrehjemsdrift vil derfor medføre en forholdsmæssig høj investering. Dette er baggrunden for, at bygningen endnu ikke er inddraget i vandrehjemmets drift.

Har Odense Kommune nogen interesse i, at vandrehjemmet er god til at sælge overnatninger?

- Der er ingen tvivl om, at Kragsbjerggaard har en enorm tiltrækningskraft på lejrskoler og på unge mennesker, og derfor har vi også sørget for, at der kommer en klausul på udbudsmaterialet om, at der også frem over skal drives vandrehjem fra bygningerne.

Er der også en klausul i salgsmaterialet om, at hovedbygningen ikke må blive revet ned?

- Nej, men der er en klausul om, at den samlede ejendom skal anvendes til vandrehjemsdrift.

Havde I valgt at sætte vandrehjemmet til salg, hvis ikke antallet af overnatninger havde været firdoblet inden for de seneste seks år?

- Ja, det har ingenting med det at gøre - det handler om, at Odense Kommune ikke skal have så mange bygninger at vedligeholde.

Kan den nuværende forpagter være sikker på at vinde sådan et udbud?

- Jeg vil rigtigt gerne rose det nuværende forpagterpar, som har gjort det rigtig godt, men i sagens natur kan de ikke vide sig sikre på, om de vinder udbudet.

Rådmand: - Det er ikke en kommunal opgave at drive vandrehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce