Quiz: Du gætter aldrig, hvad denne mand laver


Quiz: Du gætter aldrig, hvad denne mand laver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få svaret i begyndelsen af denne historie, hvor blandt andet musikeren Tim Christensen spiller en rolle, men derudover ikke har det store med handlingen at gøre.

Det må betragtes som være overvejende usandsynligt, at musikeren Tim Christensen dukker op til en quiz, hvor en af kategorierne er: musikeren Tim Christensen.

Men det var præcis det, der skete for nogle år siden på Tintin bar i Nørregade. Quiz-master Michael Sørensen var intetanende om sammenfaldet, og selv om morsomheden synes indlysende for de fleste, blev han grebet en smule af panik.

- Nej, nej, nej... det sker bare ikke. Hvad nu? Kunne jeg overhovedet tillade mig at bruge den kategori? Jeg spurgte Tim, og han var helt okay med det, og så kørte vi. Set tilbage er er det jo et vildt komisk sammentræf, men lige der... der var jeg lidt forvirret, fortæller Michael Sørensen.

Det samme var i øvrigt Tim Christensen, da han og resten af deltagerne fik spørgsmålet, hvor mange album Dizzy Mizz Lizzy-frontmanden har solgt i Norge. Det anede han ikke, hvilket faktisk kun er med til at gøre anekdoten endnu bedre. For den perfekte quiz giver aldrig 100 procent rigtige svar.

- Så har den været for let. At lave en god quiz er en balance. Den må ikke være så svær, at du mister folk interesse, omvendt må folk heller ikke kede sig, fordi den er for let. Det siger sig selv, at det er svært på forhånd at vurdere et publikum, du ikke kender, men jeg bruger meget tid på at evaluere svarene, når en quiz er overstået, for at se, hvordan svarprocenten er, fortæller Michael Sørensen.

Det skaber et fællesskab, når man quizzer. Du kæmper sammen med dit hold, men blandt hele deltagerfeltet er man fælles om at svare på de her spørgsmål. Det er en ret unik følelse. Samtidig er alle på lige fod. Hvis du holder en quiz med arbejdet, så kan det være, at den stille medarbejder pludselig ved lige så meget eller måske mere end den højtråbende direktør. Alle er lige, og alle har en rolle at spille uanset forudsætninger i øvrigt. Det er unikt
Michael Sørensen
Quiz med Michael Sørensen
Storms PakhusHver tirsdag. Der dystes hver uge i forskellige kategorier: Musik, almen viden eller film.

Hold af fire personer. Book via link på Facebook

Storms Pakhus

Seebladsgade 21

Nelle'sMusikquiz Anden onsdag i hver måned dyster tremands-hold i en almen musikquiz.

Tilmelding i baren eller på 88973000

Nelle's i Overgade

Overgade 21b. Boogies Musikquiz

Musikquiz

Sidste torsdag i hver måned. Byens mystiske musikquiz, hvor hardcore musikelskere nørder alt fra covers til covernumre.

Det er svært at få plads, hvis du ikke allerede er med på et hold, eller kender nogen, der kender nogen. Vil du give ventelisten et skud, så kontakt Michael Sørensen via Facebook.

Tintin Bar (Over Boogies)

Nørregade 21

En del taler for, at han har fundet opskriften. Michael Sørensen er i dag manden bag quizzerne på Nelles, Storms Pakhus og den legendariske - næsten mytiske - musikquiz på Tintin Bar. Det var her, det begyndte i 2010, hvor Michael Sørensen efter nogen tids tilløb fik ført sine tanker om en quiz ud i livet. Lokalerne ovenover Boogies blev stillet til rådighed uden en egentlig forventning om, hvor mange en quiz kunne tiltrække.

Det rigtige svar er: mange. Så mange at musikquizzen har kørt fast en gang om måneden lige siden og at der er så mange interesserede, at det efterhånden er lettere at få billetter til en intim-koncert med Stones end at få et bord til musikquizzen.

- Man kan godt komme på venteliste, og så giver vi besked, hvis der er afbud, men generelt er holdene ret konsekvente med at møde op. Vi har forskellige præmier, men det er ikke derfor, folk kommer. De kommer for æren. Her er det ikke nødvendigt at sige til folk, at de selvfølgelig ikke må sidde og google svarene på mobiltelefonen - den slags gør man ikke, man quizzer for håneretten hele måneden frem til næste quiz, siger Michael Sørensen.

Og så er vi tilbage ved opskriften på den gode quiz. Den, der får folk til at føle sig udfordret men ikke som en uvidende idiot i geni-land. Balancen er knivskarp.

- Det kan være et eller to spørgsmål, der får dig til at føle dig udenfor eller med i spillet. Man skal acceptere, at man ikke kan svare på alt, så derfor mener jeg også, at de gode quizhold er dem, hvor man formår at sammensætte et hold, der giver en bred viden. Det kan være, at det lige præcis er de fire spørgsmål om hip-hop, der gør, at du vinder, og så er det træls at sidde med et hold, der alle er eksperter i britisk rock fra 80'erne, siger Michael Sørensen og fortsætter:

- Så hvis man kommer kontinuerligt, så mærker man formentlig forbedringen, fordi man begynder at lægge mere mærke til den musik, man hører. Der går sport i det, så hvis du flytter dig bare lidt gang for gang, så er tilfredsstillelsen ret stor.

Og måske derfor er interessen for at deltage så stor, som tilfældet er. Med en bristet venteliste til Tintin bar var det ikke en konkurrent for sig selv, da Michael Sørensen begyndte at lave en månedlig onsdags-quiz på Nelles. Han tømte tilsyneladende heller ikke potentialet, da han fra årsskiftet begyndte på ugentlige quizzer i Storms Pakhus. Til den første udgave var der 39 hold af fire personer, og antallet er blot vokset siden. Sidst var der 50 hold.

- Det er imponerende. Jeg tror, vi havde været tilfredse, hvis der blot var 10 hold, men det her er overvældende, siger Michael Sørensen, der dog alligevel forsøger at resonere sig frem til en forklaring på populariteten.

- Det skaber et fællesskab, når man quizzer. Du kæmper sammen med dit hold, men blandt hele deltagerfeltet er man fælles om at svare på de her spørgsmål. Det er en ret unik følelse. Samtidig er alle på lige fod. Hvis du holder en quiz med arbejdet, så kan det være, at den stille medarbejder pludselig ved lige så meget eller måske mere end den højtråbende direktør. Alle er lige, og alle har en rolle at spille uanset forudsætninger i øvrigt. Det er unikt, siger han.

Quiz: Du gætter aldrig, hvad denne mand laver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.