Qigong oplevelse førte til en Akupunktur uddannelse

Lotte Kandelsdorff er indehaver af Styrkdithelbred.dk Foto: Hasse Frimodt

Qigong oplevelse førte til en Akupunktur uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lotte Kandelsdorff blev færdig som akupunktør i starten af 2018 og har nu åbnet egen klinik i Odense

Lotte Kandelsdorff besluttede for en del år tilbage at dyrke den kinesiske motionsform Qigong. Og efter at have prøvet Qigong var hun solgt.

- Det var noget af en hovsa oplevelse jeg fik, da jeg prøvede Qigong, fortæller hun. - Det var en fantastisk oplevelse, som fik mig til at tage en uddannelse som Qigong instruktør. En uddannelse der tog et par år. Undervejs blev jeg mere og mere vild med at lære mere om kinesisk medicin. Så jeg besluttede mig for at studere akupunktur på højeste niveau i Danmark. Jeg arbejdede den gang på deltid som social og sundheds-assistent på OUH og gik så i gang med ved siden af arbejdet at læse til akupunktør i knap tre år på AkupunkturAkademiet i Århus.

Styrkdithelbred.dk
Styrkdithelbred.dkVesnigården, Buchwaldsgade 15

Indehaver: Lotte Kandelsdorff

Behandlinger: Ildcupping og akupunktur

Kurser: Medicinsk Qiqong

Facebook: Styrkdithelbreddk

Hjemmeside: www.styrkdithelbred.dk

Åbent: mandag-tirsdag-fredag kl. 8-16, onsdag-torsdag kl. 8-18 samt lørdag kl. 10-13

Akupunktur, ildcupping og medicinsk Qigong

Lotte blev færdig med uddannelsen i januar 2018, og hun har nu åbnet klinikken Styrkdithelbred.dk i lokaler i Vesnigården, Buchwadsgade 15. Her tilbyder hun akupunktur, ildcupping og Medicinsk Qigong.

- Akupunktur er verdens ældste medicinske system. Cupping er en gammel, meget effektiv og behagelig metode til at løsne alle former for muskelspændinger. Det er en behandlingsform, der er blevet meget populær. På TV og på de sociale medier ser vi mange af de kendte dukke op med "sugemærker" på ryggen. Jeg anvender teknikken flash-cupping, en teknik der som regel dog ikke efterlader "sugemærker". Behandlingen har både en styrkende og udrensende effekt på kroppen og er derfor et effektivt middel til forebyggelse af sygdomme. Først masseres ryg, nakke og skuldre med økologisk olie. Jeg anvender massageteknikker fra forskellige steder i verden. Derefter sættes Cupper på udvalgte akupunkturpunkter, og med varme skabes et undertryk, så de suges fast til huden. Cupperne fjernes og sættes gentagne gange hurtigt på igen for at øge blodcirkulationen, opløse spændinger og rense bindevævet for affaldsstoffer.

Traditionel kinesisk medicin

- Ved stress vil punkter, der vedrører det følelsesmæssige system, også blive behandlet med cupper. Qigong (udtales "tjigong"). Det er en slags kinesisk yoga eller meditation i bevægelse - en træningsform, der gennem 5000 år har været brugt i Kina til at vedligeholde helbredet og forhindre eller afhjælpe sygdom. Qigong er ligesom akupunktur en af grundpillerne i traditionel kinesisk medicin. Det er en træningsform, hvor man anvender fokuseret og bevidst koncentration rettet mod den fysiske krop.

- Der findes mange forskellige former for qigong. Jeg underviser i medicinsk qigong efter Biyunmetoden, hvilket er en vidensbaseret metode til at styrke helbredet, siger Lotte Kandelsdorff. I januar måned tilbød Lotte gratis ildcupping behandlinger for at markere åbningen af sin nye klinik i Odense samt for at udbrede kendskabet til ildcupping.

Har givet 95 gratis behandlinger i januar

- Jeg var imponeret over så mange, der tog imod mit åbningstilbud om gratis behandling. Hele 95 gratis behandlinger nåede jeg at give. Så nu kender en masse mennesker ihvertfald til denne behandlingsform. Nu tilbyder jeg behandlinger i klinikken mandag-onsdag og fredag kl. 8-16, onsdag og torsdag kl. 8-18 samt lørdag kl. 10-13. Qigong underviser jeg i på kurser, hvor folk lærer at træne Qigong, så de selv kan dyrke det derhjemme eller ude i naturen. Det er en kinesisk motionsform. Jeg kalder det også meditation i bevægelse, og man lærer det på et kursus fordelt på tre dage, siger Lotte Kandelsdorff.

Qigong oplevelse førte til en Akupunktur uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce