Punkmusik i myldretiden

Der blev spillet punk, og Nordahls Griegs ´Kringsat av fiender` blev sunget, da op imod 100 hovedsagligt fynske højskoleelever holdt protestmøde på Flakhaven i går eftermiddag.
Foto: Robert Wengler

Punkmusik i myldretiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROTESTMØDE: Attac og højskoleelever demonstrerede mod racisme

ODENSE: Klokken lidt over halv fire i går eftermiddag blev Flakhaven fyldt med tonerne fra et punkorkester, som spillede tre korte numre foran rådhusets indgang. Kort efter fortsatte en lovligt anmeldt demonstration med taler og afsyngning af fædrelandssange.

Forinden havde Lene Junker fra Attac Fyn åbnet protestmødet, der i lighed med demonstrationer i Aalborg, Århus og København gerne skulle vise, "at vi ikke er en nation af racister," som en runddelt folder forkyndte.

Kun en del af valgkamp

Idéen til protestmøderne kom oprindeligt fra elever på Askov Højskole vest for Kolding, som var blevet provokeret over at høre, hvad udenlandske kommentatorer havde skrevet om Danmark umiddelbart efter valget til Folketinget. Siden valgte Attac Fyn at støde til.

- IAttac har vi også været chokeret over de udenlandske reaktioner. Derfor besluttede vi os til at være medarrangør. Vi mener, at der skal være plads til flygtninge og indvandrere i Danmark. Ja, vi har brug for dem, og i øvrigt skal man ikke gøre dem til syndebukke. Folk flygter altså ikke fra deres familie for sjov, sagde Lene Junker, som medgav, at de udenlandske kommentatorer muligvis har overset, at udlændingepolitikken var en del af en valgkamp, som handlede om flere emner.

Negativ debat

- Jeg tror ikke, at et flertal af vi danskere er racister eller fremmedfjendske, men derimod at et flertal har valgt en ny regering efter en samlet vurdering af partiernes politik. En del vælgere har nok i lige så høj grad udtrykt en opgivenhed over for Nyrup. Alligevel vil jeg ikke fortænke de udenlanske medier i at fokusere på udlændingedebatten, for den var dominerende og meget negativ. Det er skræmmende, at de partier, der var bedst til at lægge udlændinge for had, vandt valget, sagde Lene Junker.

Dannebrog for alle

Hovedparten af gårsdagens op imod 100 demonstranter kom fra højskolerne i Baaring, Brenderup, Kerteminde og Andebølle.

Udover de to punkorkstres korte sæt og et indlæg fra Lene Junker holdt også kunstneren Jens Galsciøt en tale om danskheden. Som rekvisitter havde han medbragt to næsten mandshøje dannebrogsflag.

-Jeg er træt af at se, at nogle enkelte partier har taget Dannebrog til sig, som var det deres flag. Jeg vil have Dannebrog tilbage og selv have lov til at fortolke danskheden, sagde kunstneren i sin termokedeldragt, da han læste sit digt om danskhed op.

Punkmusik i myldretiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce