Publikum svigtede Miljøets Folkemøde på Stige Ø

Stige Ø lagde lørdag jord til Miljøets Folkemøde, hvor politikere, foreninger, borgere og virksomheder skulle samles for at diskutere miljøets tilstand, men publikum blev væk i stor stil. Billedet her er fra rådmand Jane Jeginds (V) åbning af begivenheden. Foto Birgitte Carol Heiberg

Publikum svigtede Miljøets Folkemøde på Stige Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Winther, arrangøren af Miljøets Folkemøde på Stige Ø sidste weekend, kan se tilbage på et større underskud og er usikker på, om han og JunkYards Days vil prøve igen. - Det er lettere at få folk til at høre rockmusik, end det er at få dem til snakke miljø, siger han.

Trods måneder med masser af arbejde blev Miljøets Folkemøde på Stige Ø sidste weekend ikke nogen publikumssucces, tværtimod.

Trods flere spændende oplæg og diskussioner kom der på den forkerte side af 500 gæster i de seks timer, folkemødet varende - håbet var, at der i hvert fald kom 2500.

- Jeg forstår det ikke, for jeg synes, vi havde reklameret for folkemødet mange steder, så det blev jeg faktisk lidt ked af. Der kom da mennesker i løbet af dagen, men det fik slet ikke den opbakning, jeg havde håbet på, siger arrangøren og initiativtager Martin Winter, formand for JunkYards Days.

Usikker på fremtiden

Han har endnu ikke taget stilling til, om Miljøets Folkemøde kommer igen i 2019:

- Nu skal bølgerne lige lægge sig, og jeg skal have hovedet over vandet igen. Jeg skal have en snak med dem, jeg har institutionen med, og mine hjælpere og lave et regnestykke på, hvad det koster at afholde det isoleret set. Lige som alt muligt andet handler det her også om penge, og vi bruger rigtig meget tid på det. Vi har siddet med det her siden januar og haft meget kommunikation frem og tilbage. Det er meget tidskrævende.

- Jeg fik mange positive tilbagemeldinger også fra politikere, der gerne ville have, at det kunne blive en tradition, men som iværksætter har jeg haft betydeligt flere udgifter end indtægter, så det er jo også bare den skinbarlige virkelighed for mig. Det skal løbe rundt, siger Martin Winther.

- Jeg må erkende, at det er lettere at få folk til at høre rockmusik end at få dem til snakke miljø.

Et enkeltstående arrangement

Hvis Miljøets Folkemøde kommer igen, bliver det som et selvstændigt arrangement og ikke sammen med et JunkYard Days musikarrangement med amerikanerbiler, som det skete i weekenden. Og så skal det ligge på et andet tidspunkt.

- Men det var for dyrt og risikobetonet for os at lægge det ud som et enkelt arrangement. Nu bliver vi reddet lidt af, at vi fik nogle penge i kassen om aftenen, så det gjorde knap så ondt økonomisk.

- Jeg har virkelig et håb om, at der er nogen, der kan gentage det. Om det så er os eller nogle andre, ved jeg ikke, men miljøet er bestemt ikke noget ligegyldigt emne. Det har i den grad potentialet til at vokse sig større end det, vi har leveret, siger Martin Winther med tilføjelsen:

- Så hvis nogen har noget, de vil byde ind med, skal de bare skrive til os.

Publikum svigtede Miljøets Folkemøde på Stige Ø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce