Gravearbejde har spærret den irske pub på Fisketorvet inde, men med hjælp fra kommunen er det negative blevet vendt til noget positivt

Odense: Det er som i den gamle sang om at tjene ind på gyngerne, hvad man har mistet på karrusellen: Den irske pub Ryans på Fisketorvet har det hårdt med omsætningen i øjeblikket, men regner med at komme stærkt tilbage til sommer.

Torsdag er det Saint Patricks Day. Den irske nationaldag og en dag, hvor der bliver festet igennem.

- En af de dage i året, hvor vi har størst omsætning, siger Jim Newman, som ejer og driver Ryans.

Men i år kan kunderne godt få svært ved at finde pubben, for den er spærret inde bag et stort plankeværk, og sådan har det været den seneste måneds tid.

P-kælder og kloakledning

For lige foran indgangen til pubben er der gang i et større gravearbejde i forbindelse med den store byomlægning. Der skal graves ud til p-kælder og flyttes kloakledninger, og arbejdet forventes at stå på i hvert fald frem til 1. maj.

- Vi har helt klart kunnet mærke det på omsætningen, siger Jim Newman.

- Men jeg har drevet pubben i 18 år, så jeg ved, det går op og ned. Og jeg vælger at se positivt på det, for når arbejdet er færdigt, bliver der bedre plads foran pubben og mulighed for flere udendørs aktiviteter, tilføjer Jim Newman, der godt kan forestille sig udendørs koncerter hen over sommeren, hvis de nødvendige tilladelser kan indhentes.

Men hvor det altså foreløbig er fremtidsmusik at tjene ind på gyngerne, hvad der er mistet på karrusellen, så kan Jim Newman i det mindste glæde sig over, at der lige her op til Saint Patricks Day er blevet pyntet gevaldigt op på det triste plankeværk lige foran pubbens indgang.

Gravearbejdet, som fylder det meste af Fisketorvet, og som også er gået ud over pladsens springvand, er selvfølgelig spærret af for offentligheden.

Murkunstnere

Det spærrende plankeværk er over de seneste 14 dage blevet malet af folk fra Murkunst.dk, som her i byen tidligere blandt andet har malet ved indgangen til Odense Zoo.

Det grå og triste plankeværk er blevet forvandlet til et farvemættet landskab, som er lige dele Irland og et eventyrlandskab som fra Ringenes Herre.

Vægkunstnerne er blevet hyret og betalt af Odense Kommune, som Jim Newman klagede sin nød til.

- Selvfølgelig har det været et slag i ansigtet at blive lukket inde på den måde, men jeg vidste, det kom og har haft et fint samarbejde med kommunen, siger Jim Newman, der ser frem til bedre tider, når udgravningen er afsluttet.

- Til den tid vil den nye café Dalle Valle også være åbnet, og det vil trække nye folk til området, siger Jim Newman.

Som i første omgang ser frem til dagens St. Patrick-fest, og at folk trods snørklede adgangsforhold kan finde ind på pubben. Og for den sags skyld ud igen.

Saint Patricks Day på Ryans

  • 17. marts er det den irske nationaldag til minde om den irske skytshelgen St. Patrick.

  • Dagen er blevet mere og mere populær at fejre også blandt andre end irere.

  • På Ryans er der fest næsten hele dagen: Kl. 15-17 er der jamsession med irsk folkemusik. Kl. 17 spiller duoen Harness, senere på aftenen overtager Ken Warner underholdningen, og det hele smelter sammen ud på de små timer.

  • Køkkenet på pubben serverer nationalretten Irish Stew, og der er happy hour kl. 18-20.

  • Flere andre steder i Odense fejrer dagen. Bl.a. er der ”tre-bens-løb”, hvor deltagerne optræder parvis og binder hvert et ben sammen og løber fra værtshus til værtshus. Der er check ind kl. 17.45 og start kl. 18.30 på Heidis og derfra går turen til Old Irish Pub, City Club, Color Bar, Sir Club og Ryan’s. Der er foreløbig solgt 200 billetter.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.