Nyt lokalplanforslag lægges frem for et område tæt på Promenadebyen på Odense Havn

Havnen: I 2018 skal et nyt hus til regionens lokalpsykiatri være færdig på en grund ved den gamle Toldbodgade på Odense Havn - som næsten nabo til Promenadebyen og Byens Ø.

Inden byggeriet kan sættes i gang, skal der godkendes en lokalplan, som også åbner mulighed for byggeri af et parkeringshus. Byggeriet skal være på mindst to etager, typisk fire med mulighed for en enkelt bygning i seks etager.

Ved udformningen af bebyggelsen har der været fokus på, at byggeriet skal være med til at give området en bymæssig karakter og markere hjørnet Toldbodgade/Finlandgade som ankomstområde til havnen/Byens Ø.

Sådan hedder det i indstillingen til et møde tirsdag i By- og Kulturudvalget, hvor lokalplanforslaget blev godkendt.

Nu skal planen i otte uger lægges frem til offentlig debat, hvor enhver kan komme med kommentarer eller indsigelser.

Der spares ikke på de malende ord i en beskrivelse af et kommende p-hus:

"P-huset skal opføres i en høj arkitektonisk kvalitet med referencer til havnemiljø, pakhuse eller industriarkitektur med overvejende lukkede facader i tegl, beton i hvide nuancer eller cortenstål, som brydes af begrønning, glaspartier eller lignende".

Øvrigt byggeri skal udformes i hvide nuancer og fremstå som pudset eller som lys beton.

Lokalpsykiatrien med sundhedshus er et projekt vundet af Hans Jørgensen & Søn og udarbejdet i samarbejde med Region Syddanmark.

Pris: 70 millioner kroner.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Læsernes dom: - Nedlæg regionerne

Læsernes dom: - Nedlæg regionerne

6
Lose om studieture: - Det skal give mening

Lose om studieture: - Det skal give mening

20
Region sætter rejserekord: Syv studieture på ét år

Region sætter rejserekord: Syv studieture på ét år