Både rengøringsassistenter og folk for Fyns Motor Sport var mødt op på Flakhaven i timen inden det årlige budgetmøde på rådhuset i Odense. Et par hundrede rengøringsassistenter fra byens skoler og folk fra motorklubbens bestyrelse med formanden Mogens Pedersen i spidsen havde hver deres budskab til politikerne.

Rengøringsassistenterne overrakte 4974 underskrifter imod udlicitering af rengøringen, som flere af de politiske partier har foreslået, blandt andre børn- og ungerådmand Jane Jegind (V), som dukkede op kl. 14.30 og fik overrakt de mange underskrifter.

I vil gøre os til "ikke-kommunal"
ja, så må I være blevet bindegal
Ej private vil vi være,
så kan I det måske lære.
I kan få vores kost og spande, når vi går.

Det at gøre rent, det er jo vores job
Vi vil bare ikke slide vores krop
Så kan Jane stå i boden,
vaske gulve, tørre stole,
så kan du jo tage jobbet, når vi går.

Sådan sang rengøringsassistenterne på melodien "Du må få min sofacykel når jeg dør"

- Især de sidste tre-fire dage har vi fået mange underskrifter, det er både lærere og forældre på byens skoler, der støtter os, fortalte Janne Andersen, Søhus Skolen, og fællestillidsrepræsentant for rengøringspersonalet.

Mens underskrifterne blev overrakt til Jane Jegind, sang rengøringsfolkene den omdelte sang, der gik på melodien "Du må få min sofacykel, når jeg dør."

Motorsportsfolkene var lidt mere stilfærdige. De havde et brev med til samtlige byrådspolitikere, hvor de for hukommelsens skyld havde vedhæftet sidste års budgetforlig. Her står det ret tydeligt, at der skulle laves en nærmere analyse af mulighederne for støjafskærmning, og at hvis den faldt gunstigt ud, skulle der afsættes penge i forbindelse med budgettet for 2009.

- Analysen viser, at det godt kan lade sig gøre med støjafskærmning inden for den afsatte ramme på en million kroner, så vi håber på, politikerne kan huske, hvad de lovede sidste år, sagde Mogens Pedersen, formand for Fyens Motor Sport, inden han og de fem andre fra klubben gik ind for at høre debatten i byrådssalen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Motocross-afgørelse først efter valget

Motocross gør ondt at tale om

Motocross gør ondt at tale om

Højbjergbanen