Nyt Odense var stærkt utilfreds med letbanesvar fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Frank Eistrup havde på vegne af lokallisten Nyt Odense 1700 underskrifter med til borgmester Peter Rahbæk Juel (S) som protest mod letbanen, og Frank Eistrup med et følge på to havde bedt om lov til at stille et spørgsmål til borgmester og byråd inden mødet onsdag eftermiddag.

Frank Eistrup ville vide, hvorfor politikerne ikke havde undersøgt andre og billigere løsninger til en letbane som for eksempel de såkaldte BRT-busser?

Men det havde politikerne og embedsmændene skam også, fortalte borgmesteren, som kunne konstatere, at et enstemmigt byråd pegede på letbanen som en transportform, der kunne binde byen sammen og udvikle Odense.

- Letbanen passer til mange forskellige brugergrupper, og den vil være med til at løfte den kollektive trafik på et økonomisk bæredygtigt grundlag, sagde Peter Rahbæk Juel og lovede Frank Eistrup et skriftligt svar.

Men det var ikke svar nok for Frank Eistrup.

- Er det, det svar, vi får? Det er jeg ikke tilfreds med, og så stak han op til borgmesteren, afleverede de 1700 underskrifter og drejede om på foden.

De tre fulgte derefter debatten et stykke tid fra tilhørerpladserne, hvor i øvrigt også lokale debattører som Lis Andreasen og Bjarne Hilmersson var at finde.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
Mens Odense venter: Usikkerhed om åbningen af Aarhus' nye letbane

Mens Odense venter: Usikkerhed om åbningen af Aarhus' nye letbane

Strid på ord om letbanens reservemillioner

Strid på ord om letbanens reservemillioner

Fordobler antal ansatte: Fynsk firma bygger letbanestationer

Fordobler antal ansatte: Fynsk firma bygger letbanestationer