Projekt Zlatan fortsætter hele året: Eks-OB'er på jagt efter Danmarks Zlatan

Den tidligere professionelle fodboldspiller Mads Timm har fået penge til at fortsætte Projekt Zlatan et år. Derudover har han lavet en aftale med Hummel og Sportmaster, fordi han har planer om at lave et slags medlemskab af Projekt Zlatan, hvor man så kan få en lækker trøje at spille i. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Projekt Zlatan fortsætter hele året: Eks-OB'er på jagt efter Danmarks Zlatan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Timm har fået penge fra bydelspuljen, så Projekt Zlatan fortsætter efter sommerferien. Håbet er stadig at finde en spiller med samme kvaliteter som Zlatan Ibrahimovic.

Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold, lød et populært spørgsmål for små ti år siden.

Et af svarene lød: Fordi Sverige også kun har en af slagsen. Underforstået - Zlatan Ibrahimovic er ikke en type, som kan fremelskes. Han er et unikt talent.

Mads Timm har selv prøvet det at være et stort fodboldtalent. For hans vedkommende rakte det til en kontrakt med den engelske storklub Manchester United og - da han vendte hjem til Danmark - kontrakter med OB og sidst Lyngby. Han lancerede Projekt Zlatan i 2016, og den gang var håbet at finde den danske Zlatan. Og det er det sådan set stadigvæk, forklarer Mads Timm:

- Vi havde store ambitioner i 2016. Jeg tog kontakt til SSP og B1909 og fik at vide, at der var mange gode idéer i Vollsmose, men ikke nogen ressourcer. Så derfor tænkte jeg, at så måtte jeg jo bare selv komme i gang. Jeg prøvede forskelligt, men det var svært at få op at stå, så nu kører vi det her tilbud, som i al sin enkelhed går ud på, at børnene og de unge kan dukke op til vores samlinger, og så spille fodbold. Men vi har da stadig store drømme, for det vil da være fantastisk, hvis vi kan finde den nye Zlatan, siger han.

Fede trøjer på vej

Mads Timm, der til daglig arbejder som familiekonsulent i Fredericia Kommune, får hjælp af Mohammed Chaker og Ahmad Kassim, der alle kommer med en solid fodboldbaggrund og pædagogisk indsigt. Mohammed Chaker har blandt andet været med til at grundlægge fodboldskolen i B1909.

De er begge kendt og vellidt blandt forældrene i Vollsmose og er som sådan med til at bygge bro og skabe tillid til projektet.

Derudover hjælper ungdomstræner Yunis Bast også til og er udover sociale medier også god til at skabe relationer til de unge.

For selv om Projekt Zlatan kører som et sommerferieprojekt i Vollsmose, fortsætter det efter ferien. Som Mads Timm forklarer:

- Førhen har vi været en pop up-tilbud, men nu har vi fået penge fra bydelspuljen, så vi kan bruge mere tid i Vollsmose. Derfor kommer vi til at være her fast to gange om ugen det næste års tid. Med mindre det er dårligt vejr, så går vi nok i hallen. I første omgang drejer det sig om, at vi får fastholdt nogle af de her unge i nogen aktiviteter. Men håbet er også, at vi kan begynde at bygge på med flere ting. Jeg har lavet en aftale med Hummel og Sportmaster, for vi kunne godt tænke os på et tidspunkt at lave et slags medlemskab af Projekt Zlatan, hvor man så får en lækker Hummeltrøje og lidt andet.

En stor succes

Problemet lige nu er, at Mads Timm og hans trofaste hjælpere nærmest er blevet overvældet over den umiddelbare succes. Han kunne godt bruge nogle flere frivillige til at hjælpe til i kulissen.

Ofte er der langt over 30 børn og unge til samlingerne, og derfor er det nødvendigt at dele de unge ind i flere hold, så alle kan komme til at spille:

- Vi havde slet ikke regnet med, at der ville komme så mange, for mange af dem, vi ellers har set herude, er ude at rejse lige nu. Og hvis de også kommer, bliver vi godt nok mange, siger Mads Timm.

- Men så må vi jo finde en løsning på det, siger han med et smil.

Projekt Zlatan fortsætter hele året: Eks-OB'er på jagt efter Danmarks Zlatan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce