Prøv quiz: Odense skole vinder matematikkonkurrence mod 18.000 andre klasser

Marie Jørgensens Skole i Odense fik matematisk besøg af Fessor fra matematikportalen MatematikFessor. Han kom fordi skolen, da 8.B har vundet over 18.000 andre klasser i MatematikFessors julekonkurrence. Foto: Nils Svalebøg.

Prøv quiz: Odense skole vinder matematikkonkurrence mod 18.000 andre klasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MatematikFessor har hvert år en julematematikkonkurrence. For første gang kårer de en vinder, og det blev Marie Jørgensens skolens 8.B fra Odense.

Odense: - Se! Det er Fessor.

Børnene vrimler ind af dørene til aulaen på Marie Jørgensens Skolen og kæmper for at komme helt tæt på den tydeligvis kendte figur Fessor fra online matematikportalen, MatematikFessor.

Grunden til, at Fessor, som er en hyggelig figur fra portalen med gråt hår og trenchcoat, er kommet til skolen, er fordi, 8.B har vundet MatematikFessors julematematikkonkurrence. MatematikFessor er udarbejdet af Edulab, og det er første gang, de kårer en decideret vinder, selvom konkurrencen har kørt i flere år.

- Det er meget imponerende, det 8.B fra Marie Jørgensens Skolen har gjort. De har vundet konkurrencen over 18.000 andre klasser, siger Christian Puls fra Edulab.

- Man siger, at man skal læse for sit barn 15 minutter om dagen, men noget tyder på, at matematik også bliver mere og mere populært. Vi har noget, der hedder Supertræner i MatematikFessor, og her bliver besvaret 250.000 spørgsmål efter skole hver dag, fortæller han.

Populær Fessor

8.B har været med i MatematikFessors julekonkurrence siden 3. klasse, og de sidste år har de ligget i toppen. Konkurrencen er udformet som en julekalender med et spørgsmål eller en gåde hver dag. Der er spørgsmål til hvert klassetrin. Den klasse, der vinder, har svaret rigtigt på flest spørgsmål regnet ud fra, hvor mange der er i klassen.

I 8.B aner de ikke, at Fessor er på vej med en lille flok hjælpere, der skal overrække diplom og karameller. Og da døren går op ind til klassen, efter at den populære figur har banket på, er det også store øjne, der møder følget.

- Jeg blev lidt chokeret, da jeg så dem. Jeg havde ikke regnet med, at vi ville vinde, fortæller Anna Maria Brinch fra 8.B.

- Det er meget fedt. Vi har hjulpet hinanden til at huske, at vi skal lave opgaverne efter skole, men jeg troede ikke, vi ville komme i toppen, siger klassekammeraten Lukas Tøndering.

En ting er de dog enige om. Matematik er sjovt på grund af Fessor, konkurrencen og ikke mindst deres lærer.

Prøv quiz: Odense skole vinder matematikkonkurrence mod 18.000 andre klasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce