Aggressive misbrugere har sendt syv ansatte på forsorgshjemmet St. Dannesbo til psykolog. Arbejdstilsynet har kritiseret forholdene.

Slag, spyt og trusler på livet fremsagt af beboere med våben på værelset.

De ansatte på forsorgshjemmet St. Dannesbo har et så barsk arbejdsmiljø, at dagligdagen ifølge Arbejdstilsynet ”ikke har været planlagt sikkerhedsmæssigt forsvarligt.” Myndighederne var på besøg på det odenseanske botilbud for socialt udsatte 23. november 2015. Det gav anledning til et påbud om at forebygge vold og trusler fra beboerne, samt en gul smiley til arbejdsmiljøet.

I 2015 blev der registreret 34 arbejdsulykker, og af dem fandt de 16 sted i oktober.

Presset har betydet, at syv ud af 51 ansatte i 2015 har fået psykologbehandling.

- Jeg har arbejdet med hjemløse siden 1993, og oktober sidste år er det værste, jeg nogensinde har oplevet, siger afdelingslederen på St. Dannesbo, Gitte Lungren.

De mange sager skyldes især, at hvor de fleste af beboerne tidligere kun tog heroin, har størstedelen nu et blandingsmisbrug. Dertil var en enkelt beboer ekstremt uregerlig. Fire gange på en weekend blev han hentet af politiet, fordi han blev ved med at vende tilbage til forsorgshjemmet, hvor han var uønsket og frygtet af personalet. Han står for 10 af oktobers 16 indberetninger.

Afdelingsleder Gitte Lundgren oplyser, at der var fokus på de kritisable forhold, inden Arbejdstilsynets besøg. I juni 2015 fik forsorgshjemmet 1,1 millioner kroner af Socialstyrelsen, som er blevet brugt på at indføre en daglig risikovurdering af beboerne.

Flere medarbejdere er blevet uddannet til at yde psykisk førstehjælp til kollegerne.

Indtil videre har der ikke været en eneste sag i 2016.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende mandag eller på www.mitfyn.dk

 

  • joergensen_emil

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og er på Fyens Stiftstidende indtil februar 2017.