Giersings Realskole får 150 nye elever og ansætter otte nye lærere blandt 342 ansøgere.

Privatskolen Giersings Realskole har på blot et par måneder fået fyldt klasserne op til et nyt spor op til 7. klasse, og de 150 elever begynder efter sommerferien i de nyrenoverede lokaler på Nonnebakken 9, som privatskolen har købt af Tietgen Business College.

Før jul invitererede skoleleder Poul Haahr Pedersen til det første af en række informationsmøder, og interesserede fra ventelisten har fyldt de nye klasser op, så i alt 150 nye elever begynder på skolen efter sommerferien.

Dermed kommer privatskolen op på godt 750 elever, og den størrelse er ifølge Poul Haahr Pedersen ideel til at skabe gode læringsmiljøer for både børn og medarbejdere.

- Bortset fra nogle få elever i den kommende 1. og 3. klasse er klasserne fyldt, og vi er nede på at mangle omkring 20 elever og heraf blot en enkelt elev i den nye 2. klasse, men der har vi én til samtale. Vi kommer nok til at mangle omkring 10 elever, når vi når 1. august, men jeg er ikke bekymret, for der kommer hele tiden nogle for at skrive sig op, forklarer Poul Haahr Pedersen.

Kommer fra mange skoler

De ældste klasser blev fyldt først, og Giersings Realskole har fortsat en venteliste med elever fra 4. klasse og op. Poul Haahr Pedersen tør ikke udtale sig om omfanget af elever af ventelisten, for det er ikke alle forældre og børn på ventelisten, som er parat til at tage imod en plads på skolen, når de får muligheden.

- Vi har stadig en venteliste på de store årgange, men jeg kan ikke fortælle hvor meget eller hvor lidt, siger han.

Giersings Realskole har rundet de 150 år, og med købet af den godt 5000 kvadratmeter store tidligere handelsskole på Nonnebakken 9 fordobler skolen sit areal, men får blot en tredjedel flere elever, og det skaber bedre plads til indskolings-eleverne i de gamle bygninger og bedre faciliteter for de større elever i nabobygningen, som er bygget i klassisk halvtredserstil.

Ifølge Poul Haahr Pedersen kommer de 150 nye elever fra mange forskellige skoler i Odense, men noget mønster er der ikke. - Jeg går mere op i, om de vil være med på et tilbud end, hvor de kommer fra. Vi har et tæt samarbejde med de kommunale skoler og udvider ikke for at udfordre dem. Vi havde en unik mulighed, og alle lærerne har været med til at finde ud af, hvordan vi gør det, og vi er ikke færdige endnu, siger Poul Haahr Pedersen.

342 ansøgninger

Poul Haahr Pedersen skal ansætte 10 nye lærere og pædagoger til staben, som i dag tæller 36 lærere og pædagoger. En børnehaveklasseleder og to pædagoger er ansat til de børn, som er begyndt i SFO i foråret.

Desuden kommer en pædagog til per 1. august, og Poul Haahr Pedersen og ansættelsesudvalget er i gang med at ansætte lærerne, hvor interessen har været massiv.

- Vi har fået 342 ansøgninger, og vi kommer til at vælge mellem guld. I sidste uge gennemgik ansættelsesudvalget og jeg ansøgningerne: Det er helt vildt, hvor mange dygtige lærere der er, men jeg har ikke plads til dem alle. Det er en unik situation at stå i, og vi skal have en blanding af yngre og garvede ved siden af de 36 lærere, vi har i dag, siger Poul Haahr Pedersen.

Han og medarbejderne har holdt pædagogiske eftermiddage for at tilrettelægge modtagelsen af de mange nye elever og medarbejdere, som er blevet ansat inden for de seneste år, og som har bidraget med deres erfaringer fra den første tid. - Vi arbejder med modtagelse og det at være mentorer for hinanden og sætter systemer op for at møde de nye. Men de skal også have lov til at give deres pædagogiske indspark til os, for vi kan lære meget af de nye, siger Poul Haahr Pedersen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle

Elever får højt til loftet