Prisen for et loftrum står på spil


Prisen for et loftrum står på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligtvist mellem Camilla Barfoed Ejendomme og en gruppe lejere har principiel karakter, mener advokat

ODENSE: Er der forskel på loftrum?

Det er det overordnede spørgsmål i en principiel boligtvist fra Odense, der er den første af sin slags, og som i øjeblikket afventer kendelse i Boligretten.

På adressen Skibhusvej 31, 33 og 35 troede beboerne, at deres loftsrum var deres. Det var lige indtil ejendomsselskabet Camilla Barfoed Ejendomme lod meddele, at man agtede at inddrage loftsrummene for at indrette nye taglejligheder.

Lejerne er blevet tilbudt erstatningsrum som kompensation for de loftsrum, de mister, men rummene lever slet ikke op til hverken størrelse eller standard på de gamle loftsrum, mener lejerne, som derfor har rejst sagen i første omgang hos Huslejenævnet, som gav Camilla Barfoed Ejendomme medhold i, at de nye loftsrum er tilstrækkelige, med stemmerne to mod en.

Den afgørelse har lejerne dog anket, og derfor ligger sagen nu hos Boligretten.

Det er i sig selv ikke ulovligt, at en udlejer inddrager et loftsrum fra en lejer for at bygge taglejligheder. Det fastslår Boligreguleringsloven, hvoraf det fremgår:

"I forbindelse med indretning af boliger i tagetagen kan udlejeren med 6 ugers varsel råde over loftsrum, hvis der anvises lejeren andre rum, der er anvendelige til det aftalte formål."

Samme kvalitet

Spørgsmålet er altså alene i hvor høj grad, de erstatningsrum, som udlejer tilbyder, skal være af samme størrelse og kvalitet, som de gamle rum, eller om det blot er afgørende, at de tjener samme formål.

Lejernes advokat Charlotte Kjærsgaard kalder sagen principiel, fordi der ikke er noget fortilfælde, og loftsrumsagen vil dermed sætte standarden for i hvilken grad en lejer skal kompenseres, når udlejer inddrager et loftrum.

- Der er ingen retspraksis på området. Vi får nu rettens fortolkning af, hvad der er passende erstatningsrum, siger Charlotte Kjærsgaard.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Boligretten behandler sagen.

Prisen for et loftrum står på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce