Pres på: Det nye Franck A åbner i næste uge

Per Hallundbæk glæder sig til at lukke op og lave mad til gæsterne. Foto: Michael Nørgaard

Pres på: Det nye Franck A åbner i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver formentlig i slutningen af næste uge, at Franck A genopstår.

Et sæt barstole er netop ankommet fra Holland. En af dem placeres ved spisebaren rundt om det åbne køkken med plads til 14 mennesker. Per Hallundbæk, Claus Skovsted og flere andre prøvesidder den. Jo, højden virker rigtig.

Det er i Franck A - anno 2017. Byens utvivlsomt mest omtalte restaurant-(gen)åbning i nyere tid er lige op over. Men hvornår bliver det, at den ikoniske restaurant i Jernbanegade åbner?

Per Hallundbæk svarer - mellem mobilopkald og et mindre hav af håndværkere, der farer rundt:

- Det bliver onsdag eller fredag i næste uge. Nok fredag.

Ganske vist er der en slags smugåbning allerede torsdag i denne uge, men det er en lukket koncert med Mads Langer arrangeret af Radio Nova. Og gang i fiskegryderne og åbent for hvermand bliver der altså først i næste uge, selv om der egentlig var meldt en åbning ud fredag i denne uge.

Franck A
Marius Franck-Andersen åbnede i 1923 "Den nye Vinstue" i Jernbanegade. Den blev udvidet ad flere omgange ved opkøb af nabobutikker og fik med tiden navnet Franck A efter ejeren.Det klassiske Franck A med dets oceaner af nips forsvandt midt i 90'erne og blev moderniseret om til en mere strømlinet kombination af café, restaurant og natklub. Ejeren, Palle Skov Jensen, valgte i januar 2013 at lukke stedet og lave det om til Jensens Bøfhus.

Men nu er Odenses mest navnkundige gå-i-byen-sted klar til at genåbne med Palle Skov Jensen, Claus Skovsted og Per Hallundbæk som ejere.
Centralt i lokalet er baren. Her er disken fra Kærbygård Plankeborde ved at komme på plads. Foto: Michael Nørgaard
Centralt i lokalet er baren. Her er disken fra Kærbygård Plankeborde ved at komme på plads. Foto: Michael Nørgaard

Kælet for detaljerne

En af forklaringerne på, at det trækker lidt ud med åbningen, er, at der bliver kælet for detaljerne. Lige netop barstolene, der just var ankommet fra Holland, var faktisk en undtagelse i forhold til, at det ellers er lokale leverandører, der bliver brugt.

Lamperne er fra Le Klint. Kærbygård Plankeborde står for diskene til spise- og drikkebaren, Carl Hansen har leveret de fleste af møblerne, og sådan kunne man blive ved.

Navnet Franck A har en helt særlig klang og er kendt langt uden for Fyn. Men Per Hallundbæk, der selv arbejdede i det gamle Franck A i 1992, understreger, at det er med velberåd i hu, at man kalder det Franck A - anno 2017.

- Det er version 2017. En nyfortolkning af Franck A. Vi skal henvende os til det publikum og de tendenser, der er i dag, og ikke til +70-publikummet, siger Per Hallundbæk.

Som er helt på det rene med, at der ligger et pres på ham og den øvrige ejerkreds, Claus Skovsted og Palle Skov Jensen, fordi Franck A har det navn, som det har.

Sofaerne bliver gjort klar til at tage imod mere eller mindre velpolstrede bagdele. Foto: Michael Nørgaard
Sofaerne bliver gjort klar til at tage imod mere eller mindre velpolstrede bagdele. Foto: Michael Nørgaard

Restaurant med bar

Det nyfortolkede Franck A skal ifølge Per Hallundbæk lægge vægt på at være en restaurant med bar. Om eftermiddagen skal det ikke være en café med cappuccino og club sandwich, men mere bevæge sig i retning af gode oste, kaviar, sardiner og kage.

Klokken 18 åbner køkkenet, og så bliver der lagt vægt på det, som Per Hallundbæk kalder god mad med fisk og grøntsager.

- Det skal ikke være gourmet, men god mad og i et volumen, så der hele tiden er liv i huset.

- Vi kommer til at have en menu med fire retter for 475 kroner. Eller en aften på Franck A med aperitif, fire retter, vinmenu, vand og kaffe for 900 kroner, fortæller Per Hallundbæk og tilføjer, at en enkelt hovedret kommer til at koste omkring 250 kroner og en forret 125 kroner.

Når kaffen er drukket, og køkkenet er lukket, er der mulighed for, at en dj kan tage over. Pulten til vedkommende er på plads. Og så kalder Per Hallundbæk torsdagene for joker-dagene, hvor der muligvis kan komme levende musik eller anden optræden.

Der er indkøbt 90 stole, og med sofaer og de to barer skulle der være plads til 130 siddende gæster.

Det virmler naturligvis med håndværkere, her hvor åbningen af Franck A nærmer sig.Foto: Michael Nørgaard
Det virmler naturligvis med håndværkere, her hvor åbningen af Franck A nærmer sig.Foto: Michael Nørgaard

Plads til alle

I øjeblikket går der næppe en uge, uden vi kan berette om et nyt sted, der åbner i Odense, men Per Hallundbæk tror bestemt på, at der plads til alle.

- Du ser det jo også i København. Der åbner hele tiden nyt, nyt, nyt og nyt. Jeg har en tese om, at folk køber mere og mere af tøj og sko på nettet, og mennesker skal jo ud, så de går på restaurant, siger Per Hallundbæk. Som glæder sig til at komme i gang efter at have forladt jobbet som køkkenchef på Falsled Kro.

- Bare jeg kan lave mad, det er det vigtigste for mig, og råvarerne er jo de samme, siger han.

På Franck A anno 2017 vil der være 20 fastansatte, og med dørmænd plus det løse kommer man op på 60 ansatte, som i større eller mindre omfang vil arbejde på Franck A.

Som ikke kun bliver restaurant og bar. Der vil også være selskabslokaler med plads til 50-60 mennesker. Og om føje tid åbner Claus Skovsted og Per Hallundbæk hotdog-stedet Doggy Style lige ved siden af.

Der er vin - og nye tider - på vej. Foto: Michael Nørgaard
Der er vin - og nye tider - på vej. Foto: Michael Nørgaard

Pres på: Det nye Franck A åbner i næste uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce