Café Skt. Anne og Nelle's giver den maxgas. Luksus, løb, økologi og yoga plus hele serverings-paletten

Præcis som foråret omsider har valgt at springe ud i fuldt flot med tocifrede temperaturer, er gaspedalen i bund på to nye caféer i midten af Odense. Der er tjekket livsstil, så cappuccinomusklerne sitrer og ganen frydes af liflige bobler, lækker mad og økologiske specialiteter.

Det er Café Skt. Anne, som har tænkt sig at lægge hårdt ud med økologi og service. Det kombineres med en noget overdådig indretning med specialdesignede lædermøbler, caféstole, parasoller og totalt cool marmorbar.

Præcis samtidig har Nelle's bestemt sig for at generere en masse liv i kunstbygningen Filosoffen, hvor der aldrig rigtigt er kommet liv i bygningens restaurant og café. Det på trods af beliggenhed med panoramaudsigt til stryget og Munke Mose. Nelle's kaster sig med stor entusiasme ind i projektet med en café, der både tilbyder den kvalitet, som man forbinder navnet med fra Brandts (Pantheonsgade) og fra Overgade. Men i Munke Mose vil Nelle's socialisere med sine venner og publikum. Caféen laver en venne-løbeklub, der mødes hver 14. dag. Det er gratis, og det samme er den kop morgenkaffe, som skænkes til løberne.

Med en placering lige overfor stryget i Munke Mose, ud til begge sider af åstien og nærmest for enden af Ny Vestergade, kommer der masser af gæster forbi, og der åbnes fra tidlig morgen. Desuden indbyder området til en masse andre urbane aktiviteter, og en af dem bliver yoga.

- Vi vil det her så meget, og det kribler helt vildt for at komme i gang, siger Louise Gjøde, en af dem, der har været med i Nelle's hele vejen.

Med et vinfad udenfor, et par æbletræer, parasoller og en masse stole vil caféen være synlig fra Filosofgangen. Indenfor er der tilført nye detaljer. Der er nye barer, lys og hyggekroge. Nelle's er et af de foretrukne hængeud-wifi-lektiesteder i byen, og den detalje tilbyder det nye sted også.

Café Skt. Anne i Mageløs - lige for enden af Skt. Anne Plads og lægehuset, har en rutineret rådgiver i baghånden. Det er Eddie Mahallati, som i cirka 20 år har drevet Cuckoos Nest og i øvrigt været aktiv i flere andre underholdnings- og restaurationvirksomheder i Odense. Sønnen Hadi har indrettet stedet med hjælp fra sin storebror, der bor og arbejder på Bali. Indenfor er der totalt tjekket med læderarmstole, kobberlysekroner, åbent køkken og ny bar. Indretningen er eksklusiv hele vejen.

- Priserne bliver som på andre caféer i byen. Blot med den forskel, at vi kun tilbyder økologiske produkter. Al mad som menuer, bagværk, burger eller sandwich er økologisk. Kun vand og salt er en lille undtagelse, siger Hadi Mahallati.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.