Præst savnede folk fra Vollsmose på gæstelister


Præst savnede folk fra Vollsmose på gæstelister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROYALT BESØG: Torben Hangaard forundret over, at kun en enkelt blev inviteret
VOLLSMOSE: Også sognepræst Torben Hangaard i Vollsmose glæder sig over den mægtige folkefest i forbindelse med kronprinsparrets besøg. Men han er stærkt forundret over, at kun en enkelt person fra Vollsmose var inviteret med i zoo og til reception på "Dannebrog".

- Når jeg kikker på gæstelisterne undrer det mig at se, hvem der ikke var med. Jeg synes, det er mærkeligt, at Vollsmose ikke var mere repræsenteret, eftersom besøget i bydelen var en bemærkelsesværdig del af besøget, siger Torben Han- gaard.

Som den eneste var Hanne Nielsen, formand for kvarterløft styregruppen, blandt de 300 indbudte gæster til picnic i zoo og til aftenens reception på "Dannebrog" med 90 gæster.

- Det må vel være en fest for byen, så hvorfor skulle vi ikke være bedre repræsenteret, spørger han.

Mama og imamen

Hangaard nævner emner som Inger Aagaard, beboerformand i Egeparken, også kaldet "Mama Vollsmose" for sit engagement i området og integrationen.

Sognepræsten peger tillige på imam Abu Hassan som en yderst relevant gæst.

- Han gør et kæmpe arbejde for integrationen, som ikke nåede langt uden hans indsats.

- Fra politisk side bliver der talt meget om, hvor vigtigt det er med integrationen. Når der så endelig byder sig en lejlighed til at vise, at man virkelig mener det, så inviterer man ikke en person, som står som en virkelig central person fra muslimsk side, siger han.

Han vil på ingen måde forklejne den kæmpe oplevelse og glæde, beboerne har haft ud af det kongelige besøg.

- Men det havde haft en større betydning og havde givet et mere klart signal, hvis man havde sat hand- ling bag ordene om inte- gration, mener Torben Hangaard.

En påskønnelse

Inger Aagaard ville have sagt ja tak, hvis eksempelvis hun var blevet inviteret.

- I princippet har Torben ret. Der er mange herude, der har lavet et kanon stykke arbejde og har været med til at starte hele kvarterløftet.

- En invitation af den ene eller den anden havde været en påskønnelse af dette arbejde. Men når kun en enkelt skal med, så er det naturligt at vælge formanden for styregruppen, som det er sket, siger Inger Aagaard.

Hun understreger, at præstens indvending kun er relevant, fordi besøget i Vollsmose var et markant og opsigtsvækkende indslag i kronprinsparrets dag i by-en.

- Ellers kunne man med lige så stor ret sige, at re- præsentanter fra Dalum eller Bolbro skulle med, siger hun.

Der bor 12.500 mennesker i Vollsmose ud af 183.000 beboere i Odense.

Præst savnede folk fra Vollsmose på gæstelister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce