PostNord på vej ud af postterminal: - Giver ekstra næring til tankerne om at rive den ned

Den største af de nuværende lejere, PostNord, har i juli opsagt sit 20.000 kvadratmeter store lejemål i postterminalen ved banegården. Det giver ekstra næring til ejeren Park Street Nordicoms tanker om måske at rive bygningen ned for at opføre et nyt og mere tidssvarende byggeri på grunden. Odense Kommune ser gerne postterminalen revet ned. Arkivfoto: John Fredy

PostNord på vej ud af postterminal: - Giver ekstra næring til tankerne om at rive den ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PostNord opsagde i juli sit 20.000 kvadratmeter store lejemål. Det giver ekstra næring til tankerne om at rive postterminalen ved banegården ned og bygge nyt i området, lyder det fra ejeren Park Street Nordicom.

Den største lejer i postterminalen ved siden af banegården i Odense er på vej ud.

Det oplyser Christian Seitzberg, seniorrådgiver i Park Street Nordicom, der ejer bygningen. Han fortæller, at PostNord, der lejer 20.000 kvadratmeter, i juli har opsagt lejemålet og flytter ud om cirka et år. Det betyder, at cirka 29.000 ud af de omkring 37.000 kvadratmeter vil stå ledige, og det giver ny næring til tankerne om at rive postteminalbygningen ned og opføre noget nyt på stedet.

- Det er klart, at så længe vi havde de tre lejere (et fitnesscenter og Skat ud over PostNord, red.) , så har det været svært at tænke stort. Men nu har PostNord så lige opsagt deres lejemål, og det gør selvfølgelig, at man kommer tættere på en udvikling (nedrivning og nybyggeri, red.), siger Christian Seitzberg.

Faktisk har visionerne om på et tidpunkt at rive ned for at bygge nyt eksisteret i noget tid, men Park Street Nordicom arbejder ad to spor samtidig. For bygningen forsøges også aktivt udlejet via en erhvervsejendomsmægler, og hvordan det går med det, kan i sidste ende få betydning for planerne om at rive ned og bygge nyt. Lige nu er Park Street Nordicom åben for flere muligheder.

- Hvis der kommer en lejer, som skal bruge 25.000 kvadratmeter og gerne vil rykke ind hurtigst muligt, så vil vi selvfølgelig kigge på det. Men alternativt så er placeringen lige ved siden af banegården og centralt i Odense så god, at den kunne give mulighed for en masse forskellige ting.

Men den store lejer PostNords opsigelse skubber tanker i retning af at udvikle området på ny.

- Nu er vi derhenne, hvor vi er nødt til at tænke over, hvad det er, vi vil, siger Christian Seitzberg.

Op til 90.000 kvadratmeter

Det kunne også være en mulighed at rive noget ned og lade andre dele af bygningen bestå.

- Man kunne godt forestille sig et projekt, hvor man måske river noget af bygningen ned og bygger nyt, siger Christian Seitzberg.

Omvendt lægges der op til, at der må nyopføres op til 90.000 kvadratmeter, og det frister.

- Det er klart, at hvis der kan bygges op til 90.000 kvadratmeter, som der lægges op til i kommuneplanen, og der lige nu kun er 37.000 kvadratmeter, så er der muligheder.

Så kan det godt rent økonomisk give mening at rive ned og bygge nyt?

- Ja, det kunne det godt.

Ikke lige rundt om hjørnet

Christian Seitzberg understreger dog, at en eventuel nedrivning ikke lurer lige om hjørnet.

- Hvis man skal bygge noget helt nyt, kan man godt regne med, at det kan tage tre til fem år, før der ligger et projekt klar. Og inden man går i gang med at rive ned og bygge, så skal vi først have fundet lejere og have en dialog med dem. Så det er ikke lige rundt om hjørnet, siger han.

Ender det med et nybyggeri, kan der blive tale om et samarbejde med andre investorer.

- Måske vil vi lave en joint venture. For 100.000 kvadratmeter, hvis vi ender helt deroppe, er jo et milliardprojekt. Så der ville vi formentlig lave et joint venture. For eksempel med en institutionel investor (eks. en pensionskasse, red.) kunne jeg forestille mig.

PostNord på vej ud af postterminal: - Giver ekstra næring til tankerne om at rive den ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce