Politisk børnelærdom


Politisk børnelærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UVIDENHED: Jeg har i et debatindlæg kritiseret Anker Boye for at have for mange poster, han har næste 60 af disse, og opfordret ham til at opgive halvdelen af dem og koncentrere sig om sin by.

Det får Venstremanden Bent Skougaard-Jørgensen den 10. juli til at skrive, at SF bør annullere den aftale, vi har lavet med Socialdemokraterne, hvis ikke Anker Boye halvere sine poster.

Nu forholder det sig sådan, at jeg har været med til at indgå en aftale, og en sådan løber jeg ikke fra. Det ville være utroværdigt og umoralsk, men det har Bent Skougaard-Jørgensen øjensynligt ingen skrupler ved at gøre.

Desuden er Skougaard-Jørgensens indlæg udtryk for politisk uvidenhed. For aftalen mellem SF og S er udelukkende et valgteknisk samarbejde - ikke et politisk. Hvor Socialdemokraterne får borgmesterposten og SF en rådmandspost, såfremt vi til sammen har flertal efter valget. Samtidig tager vi i aftalen ikke stilling til, hvilke personer der skal besætte posterne, blot hvilke partier der skal have disse. Det betyder i al sin enkelthed, at vi i SF sikrer os mest muligt indflydelse for de stemmer, vi får. Jeg er overbevidst om, at vores vælgere vil være godt tilfreds med dette.

At aftalen kun er et teknisk samarbejde, betyder selvklart, at der ingen politiske bindinger er. SF kan føre den politik, vi mener er den rigtige, og jeg kan for den sags skyld kritisere hvem jeg vil, for eksempel Anker Boye.

Sådan som mandatfordelinger er nu, hvor SF har to byrådsmedlemmer og det ikke ligger ligefor, at vi kan blive et borgmestreparti, foretrækker jeg at det er socialdemokraterne, der indtager borgmestrekontoret frem for de borgerlige. Det er der ikke noget revolutionerende nyt i.

For at anskueliggøre yderligere, hvad et teknisk samarbejde betyder, kan det måske være en hjælp at sammenligne med landspolitik. Her vil SF pege på Mogens Lykketoft som statsministre frem for Anders Fogh Rasmussen, også selv om vi er lodret uenig i Lykketofts udlængepolitik. Alligevel foretrækker vi Lykketoft, ganske simpelt fordi vi politisk ligger tættere på socialdemokraterne end på de borgerlige.

Det er politisk barnelærdom, og det burde Venstremanden Skougaard-Jørgensen vide.

Brian Dybro er formand for SF i Odense.

Politisk børnelærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce