Politisk beslutning: Gård i Højme rives ned

Ikke værd at gemme. Politikerne i By- og Kulturudvalget besluttede tirsdag at give ejeren tilladelse til at rive ejendommen på Faaborgvej 390 ned. Arkivfoto: Michael Bager

Politisk beslutning: Gård i Højme rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og kulturudvalg lyttede mere til ejerens argumenter end Odense Bys Museers, da det tirsdag skulle tage stilling til den bevaringsværdige ejendom ud til Faaborgvej.

Det blev i højere grad realismen end romantikken, der fik tag i politikerne i By- og Kulturudvalget, da de tirsdag besluttede sig for at give tilladelse til at rive landejendommen på adressen Faaborgvej 390 i Højme ned. Sådan siger udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen (S). Beslutningen blev taget imod Odense Bys Museers anbefaling om at bevare ejendommen og det landlige miljø, den repræsenterer.

- Det var med blødende hjerte, for jeg kan jo godt se Morten Korch-idyllen i ejendommen. Alligevel var udvalget enige om, at en nedrivning er den rigtige løsning, siger han.

Ifølge Anders W. Berthelsen er det opvejningen af, hvorvidt der er tale om en unik ejendom sat over for risikoen for, at ingen købere viser interessen for den, så den får lov at stå og forfalde. Det ser man ifølge politikeren flere eksempler på.

- Vi vil gerne have sammenhængende landsbymiljøer med historie, men jeg tror ikke, at skatteborgerne er interesserede i, at kommunen kommer til at hænge på alle de landejendomme, som ingen vil købe, konstaterer Anders W. Berthelsen. Han har hæftet sig ved, at ejendommen alene er registreret med værdien 5, hvilket svarer til betegnelsen "jævnt pæn". Og at hvis Odense Bys Museer så større historisk værdi i den, kunne institutionen have sørget for, at den blev omregistreret og fik en anden værdifastsættelse.

Det er ejeren af gården, der har spurgt Odense Kommune om mulighed for at rive den eksisterende bygning ned, da ejendommen er til salg, og det er planen at kunne opføre nye række-/kæde-, klynge- eller dobbelthuse på grunden.

Ejendommen består af en firelænget gård, som ifølge Odense Bys Museer er en sjældenhed og fremstår i særdeles original stand.

Med beslutningen fulgte politikerne forvaltningens indstilling. Alle stemte for med undtagelse af konservative Kristian Guldfeldt, som ikke var til stede på mødet.

Det lykkes desværre ikke redaktionen inden deadline at finde ud af, hvornår nedrivningen af ejendommen kan finde sted.

Politisk beslutning: Gård i Højme rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce