Politikere om affaldssvineri: Det handler om opdragelse

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Politikere om affaldssvineri: Det handler om opdragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stifttidende spurgte byrådspolitiker Brian Skov Nielsen (EL) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), hvad de mener om affaldssvineri og støj ved Sankt Knuds Gade.

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand

- Affaldssystemet i Sankt Knuds Gade har hjulpet mange af de borgere, der skulle have skraldespande stående i små gårdrum og trække skraldespandene igennem deres huse for at få dem tømt. Og så er der nogen, der bliver generet af affald foran deres vindue. Så det er hele tiden en afvejning af de ulemper, der er ved de løsningsforslag, der kommer.

- Men man skal selvfølgelig benytte sig af den affaldsordning man har i nærområdet. Og der tror jeg den nye affaldsordning, vi ruller ud næste år, vil få folk til. De husstande, der i dag har valgt en lille skraldespand og så hustler sig til resten vil fremadrettet få en større skraldespand for, at man ikke skal kunne snyde for at komme af med affald andre steder.

- Men man kan ikke garantere, at der ikke er nogen, der udnytter de frit tilgængelige muligheder.

- Vi skal have sagt lidt hårdere til hinanden, at man bør have en moral om, hvor man render og dumper sit affald. Der er stadig folk, der kører ud i en skov og dumper det. Vi skal have højnet vores alles fælles moral om, at man selv bortskaffer det affald, man genererer, på forsvarlig vis.

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Brian Skov Nielsen (Ø), byrådsmedlem

- Det er samme problem, som vi oplever i Munke Mose og i Kongens Have og rundt omkring i de grønne områder i byen, når folk smider deres affald, hvor de vil. Det skal vi have sat en stopper for.

- Men det handler nok mere om opdragelse og genopdragelse af folk, så de lærer at komme af med deres affald på en rigtig og bæredygtig måde, end det handler om den konkrete udfordring.

- Det er vigtigt, at vi får lavet de rigtige ordninger i forhold til at kildesortere og genbruge affald. De rigtige ordninger er også dem, der ikke generer naboerne i området.

- Jeg bor selv i Gråbrødrestræde, hvor der er et fælles indkast for borgerne i området. Her oplever vi de samme problemer, hvor både private og erhvervsdrivende afleverer deres affald i og ved indkastet, selvom det kun er til beboerne i området.

- Så det er en generel udfordring for hele Odense og ikke kun i det område at få opdraget folk til at bruge de genbrugsstationer, vi har i byen.

- Jeg håber, at de bemærkninger borgerne har, kommer med i afrapporteringen af projektet og den fremtidige udførelse af de her løsninger.

Politikere om affaldssvineri: Det handler om opdragelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce