Politikere om Havebæk-sagen: - Vi kan ikke være det bekendt

Foto: Lasse Hansen

Politikere om Havebæk-sagen: - Vi kan ikke være det bekendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er det rimeligt, at nu afdøde Poul Hansen, som beskrevet i avisen mandag, flere gange måtte vente op til en time på at komme på toilettet og langt fra følte sig tryg i sin sidste tid på Havebæk Plejecenter? Og hvad kan der gøres for at forbedre forholdene? Vi har bedt om svar fra de tre partier - der ud over rådmandens parti - har plads i Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune.

Christel Gall, Dansk Folkeparti

- Historien gør stort indtryk, og jeg kan desværre ikke sige, at jeg er overrasket. For vi ved godt, at alle løber rigtig, rigtig stærkt, og at der især i aften- og nattetimerne er brug for mere personale. Vi kan ikke være det bekendt.

- Men jeg har en veninde, der bor på Havebæk Plejecenter, og som har brug for pleje døgnet rundt, og det er mit indtryk, at hjælpen kommer relativt hurtigt til hende. Jeg har selv oplevet, at de kommer efter otte-ti minutter.

- Det ændrer ikke på Poul Hansens oplevelse, og at der er brug for mere personale. Men lige nu har jeg ingen idé om, hvor vi skal finde pengene. Jeg har bedt om, at vi op til budgetforhandlingerne får et detaljeret overblik over Ældre- og Handicapforvaltningens budget. Vi skal kende alle skal-opgaverne og minimumskravene, så vi ved, hvad der er tilbage, som kan pilles ved. Der er for eksempel Mimers Brønd (et værested for ældre med anden etnisk baggrund end dansk, red.), som sikkert er en god ting, men hvorfor er det ikke en foreningsopgave? Jeg ved godt, det ikke løser problemet, hvis vi sparer 400.000 kroner der, men hvad nu hvis vi finder 20 af den slags eksempler?

Kasper Ejlertsen, Socialdemokratiet
Foto: Vibeke Volder

- Jeg bliver virkelig ked af det, når jeg læser historien. Der skal være tryghed og ordentlighed på vores plejecentre - det skal være grundpillerne. Der er ingen tvivl om, at alle medarbejdere løber afsindigt stærkt, som det er i dag, og i de kommende år står vi med en demografisk udfordring med flere børn og ældre. Vi skal sikre tryghed og ordentlighed til alle uanset alder, og derfor handler det om økonomisk prioritering. Det gør al politik.

- Så jeg synes, det er en let omgang, når Søren Windell (ældre- og handicaprådmanden, red.) siger, han ikke sidder med flertallet. Med den slags ansvarsfraskrivelse når vi ingen vegne. Vi har alle et politisk ansvar og en fælles forpligtigelse til at finde en løsning. Vi skal kigge på de kroner, der bliver brugt i Ældre- og Handicapforvaltningen i dag, og hvordan vi får mest muligt ud af pengene. Det er ikke nødvendigvis en særlig sjov opgave at prioritere, og det er heller ikke altid let. Men for mig at se er det nødvendigt.

Sanne Skougaard Andersen, Venstre
Foto: Vibeke Volder

- Jeg var ved at få morgenmaden galt i halsen, da jeg læste om Poul Hansen. Jeg bliver både vred og ked af det på familiens vegne, når man kan opleve den slags på et tidspunkt i livet, hvor man er så sårbar og har brug for hjælp.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er dygtige medarbejdere, og at de gør, hvad de kan. Men i den forholdsvis korte periode, jeg har været byrådsmedlem, er jeg flere gange blevet kontaktet af pårørende, der er bekymrede for normeringerne på plejecentrene om natten. Så jeg vil foreslå, at Ældre- og Handicapforvaltningen - sammen med os politikere - indkalder beboere, pårørende, medarbejdere og ledelse til et dialogmøde, hvor vi kan tale om, hvad der er op og ned, og hvad der skal til for at sikre plejecentrenes beboere en værdig tilværelse.

- Og hvis det viser sig, at der er brug for mere personale, så må vi se på det og vurdere, om vi kan bruge pengene bedre. Både dem i Ældre- og Handicapforvaltningens budget og i kommunens store kasse. Det her er simpelthen ikke ok.

Politikere om Havebæk-sagen: - Vi kan ikke være det bekendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce