For meget materiale med kort varsel fik medlemmerne af Ældre- og Handicapudvalget til at opgive debat om konkurser hos private leverandører.

De havde sat en time af til at diskutere det. Men politikerne i Ældre- og Handicapudvalget i Odense måtte opgive at finde ud af, hvordan man bedst i fremtiden undgår, at private leverandører af hjemmehjælp går konkurs.

Forinden var der ellers blevet banket i bordet og krævet en løsning, så kommunen undgår at skulle brandslukke.

Tre leverandører erklærede sig i løbet af halvandet år konkurs, og af den grund mistede 965 borgere hjælp til personlig pleje eller praktisk hjælp.

Og det koster i kommunekassen. Hver gang en privat leverandør knækker nakken, skal kommunen støde til med akut hjælp for at afbøde generne. De tre konkurser kostede for Odense Kommune 390.000 kroner.

Sagen blev udsat, fordi politikerne ikke følte sig godt nok klædt på til diskussionen, der skulle handle om, hvilke krav man i fremtiden bør stille firmaerne for at give dem lov til at levere hjemmehjælp.

Ved mødets start fik politikerne udleveret et bilag med en række forslag efter sigende så massivt, at de bad om tid til at sætte sig bedre ind i materialet, inden man går videre.

Rådmand Brian Skov Nielsen (EL) beklager, at bilaget ikke var blevet udleveret før mødet.

- De her konkurser skaber utryghed for borgerne, og det er en vigtig sag for mig. Derfor skulle vi selvfølgelig have sendt materialet rundt inden mødet, og det skal jeg beklage, at vi ikke gjorde, siger han.

Lige nu er 12 virksomheder godkendt til at levere hjemmehjælp i Odense.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
4
Kritikers plejefirma gik selv konkurs

Kritikers plejefirma gik selv konkurs

8
Flertal stejler over krav til de private

Flertal stejler over krav til de private

3
Højere krav til plejefirmaer: Konkurser splitter udvalg

Højere krav til plejefirmaer: Konkurser splitter udvalg