Politiker skifter Christiansborg ud med Vollsmose: - Jeg vil under huden på problemerne

De Radikales partileder, Morten Østergaard, vil blive klogere på årsagen til de problemer, nogle af beboerne i Vollsmose oplever. Derfor skifter han fra onsdag til fredag kontoret på Christiansborg ud med en lejlighed i Vollsmose.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016

Politiker skifter Christiansborg ud med Vollsmose: - Jeg vil under huden på problemerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For at gøre op med den måde udlændingepolitikken føres i Danmark, flytter den radikale partileder, Morten Østergaard, onsdag til Vollsmose, hvor han skal bo til fredag.

Fra onsdag til fredag skifter De Radikales partileder, Morten Østergaard, kontoret på Christiansborg ud med en lejlighed i Vollsmose. Han er træt af den måde, udlændingepolitikken drives i Danmark og kalder debatten på Christiansborg et "dukketeater".

Hvorfor besøger du Vollsmose?

- Ideen for mig er at se, om jeg ikke kan få livet i Vollsmose lidt mere ind under huden ved faktisk at leve det selv - selvom det selvfølgelig kun er kort tid, det anerkender jeg.

Er tre dage nok til at opleve Vollsmose?

- Jeg får jo ikke de samme problemer, som mange af beboerne i Vollsmose har, fordi jeg er der i tre dage, men jeg tror, jeg får en bedre forståelse af dem, end ved de besøg, hvor man blot hurtigt kommer forbi.

Så dit besøg i Vollsmose er ikke bare et mediestunt?

- Det er det ikke for mig. For mig handler det om at finde noget ny inspiration til løsninger, der kan fjerne barrierer for at folk griber nogle af de muligheder, der er i Danmark. Og for det andet er det også for at signalere klart, at jeg også ser store integrationsproblemer i Danmark, men at vi ikke løser dem, medmindre vi taler med dem, det handler om.

Du skal blandt andet besøge et tidligere medlem af banden Black Army. Hvorfor?

- Jeg har så svært ved at forstå, hvorfor unge i Danmark tiltrækkes bandemiljøer, og jeg har et ønske om at tale med nogen, som kan bringe mig til at forstå, hvorfor unge mennesker vælger de mange muligheder, man har i Danmark, fra, til fordel for en kriminel tilværelse.

Venstre i Odense foreslår at omdøbe Vollsmose, gøre hvert tredje lejemål til ejerlejligheder og oprette en mentorordning til unge mellem 13 og 17 år. Hvad siger du til det?

- Jeg synes, det er godt, hvis der er forslag på vej, som lokalt kan gøre noget. Det interessante for mig er, at høre hvad beboerne siger til, at området bliver kaldt noget andet, og at vi får mere blandede boligformer. Jeg vil umiddelbart møde forslaget med sænkede parader, og jeg vil ikke afvise, at det kan være en del af løsningen.

Vollsmose har eksisteret siden 1960'erne - hvorfor sætter Christiansborg først rigtig fokus på bydelen nu - blandt andet da Lars Løkke nævnte bydelen i sin nytårstale?

- Da jeg hørte statsministerens nytårstale, kunne jeg se, at vi igen skulle i gang med en diskussion om de såkaldte ghettoer i Danmark. Efter et øjeblik kom Dansk Folkeparti med et forslag om et udgangsforbud, og så gik der endnu et øjeblik, hvorefter S og SF kom med et forslag, som lige var det, verden havde ventet på. Hvor mange gange har vi ikke hørt i nytårstaler, at nu skal det være slut med de såkaldte parallelsamfund? Det var fornemmelsen af, at vi kører i ring, der fik mig til at sige; så må du fandeme selv gøre noget.

Hvad kan du som folketingspolitiker gøre for Vollsmose? Kan der ikke være lidt langt fra Christiansborg til Odense Byråd?

- Jo, det kan der, men jeg tror ikke, at regeringen om tre uger kan fremlægge en plan, som løser problemet. Jeg tror ikke, det er så let. Men at det, vi har brug for, er at finde ud af, hvad det er for nogle barrierer, der forhindrer dem, der ikke kan forsørge sig selv, i at gribe muligheden for at komme på arbejdsmarkedet, i en tid hvor der er hårdt brug for arbejdskraft. Hvis det er et lovforslag i Folketinget, der skal til, så skal jeg være den første til at fremsætte det forslag.

Tre dage i Vollsmose
Fra onsdag til fredag skal Morten Østergaard bo i en lejet lejlighed i Vollsmose.

Onsdag

Gåtur med en beboer, hvor der er tid til at tale med forskellige mennesker på vejen.

Bestyrelsesmøde i en boligforening og besøg af lokalpolitiet.

Besøg i en lektiecafé drevet af frivillige.

Besøg hos en familie, der har boet i Vollsmose i over 30 år.

Torsdag

Frokost med en beboer til en snak om dagen i går.

Mødes med en en 27-årig dansk-palæstinenser, som har en fortid i banden Black Army. I dag er manden gadeplansmedarbejder, rollemodel og har været nomineret som "Årets borger i Vollsmose".

Deltage i boksetræning i den lokale bokseklub.

Møde med bestyrelserne i de ni boligafdelinger i Vollsmose.

Fredag

Fællesspisning i beboerhus i Lærkeparken.

Gåtur rundt i Vollsmose.

Tale med folk på indkøb i Rosengårdcentret og høre dem om deres tanker om Vollsmose.

Fodboldtræning med børn og unge i Vollsmose og omegn.

Aftensmad ved en beboer og dennes familie og naboer.

Politiker skifter Christiansborg ud med Vollsmose: - Jeg vil under huden på problemerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce