Fyns Politi er i gang med at afhøre de mange personer, som blev anholdt onsdag aften i forbindelse med hærværk mod Poolcaféen på Skibhusvej i Odense. Motivet kan være en "styrkedemonstration".

Fyns Politi er torsdag formiddag i gang med at afhøre de 14 personer, som stadig sidder tilbageholdt på politigården.

I alt blev 21 personer anholdt onsdag aften for hærværk mod Poolcaféen på Skibhusvej og for at kaste sten mod politiet, da en patrulje ville anholde tre personer på Nyborgvej ved Black Armys klubhus.

Vicepolitiinspektør Jens Langdal fra afdelingen for organiseret kriminalitet vurderer, at alle 14 personer vil blive løsladt senere torsdag.

- Der er ikke nogen, der vil blive fremstillet i grundlovsforhør på det grundlag, der er nu. De anholdte vil blive afhørt og løsladt, siger han.

Jens Langdal er i gang med at efterforske, hvad der foregik onsdag aften og ikke mindst hvorfor.

- 20 til 25 personer mødte op ved Poolcaféen og begyndte at smadre den. Motivet kan være en styrkedemonstration, men vi ved det ikke helt endnu. Det er noget af det, efterforskningen går på, forklarer Jens Langdal.

- Vi må gå ud fra, at de anholdte har et modsætningsforhold til de personer, der er på Poolcaféen.

Anholdelserne af de 21 personer foregik flere steder i Odense.

Få overblikket: Sådan foregik masseanholdelser

Alle 21 sigtes for våbenbesiddelse og hærværk

Da politiet kom til Poolcaféen, var gerningsmændene bag hærværket forsvundet, men en patrulje så en mistænkelig bil på Nyborgvej ved Black Armys klubhus.

Bilen havde en smadret bagrude, og betjentene så en økse på bagsædet. Da patruljen ville anholde de tre personer i bilen, begyndte en stor gruppe at blande sig, fortæller Jens Langdal.

- De begynder at kaste sten på betjentene, og hele gruppen bliver også anholdt, siger han.

- Senere begynder tre personer at råbe til de anholdte ved politigården, og de personer bliver også anholdt.

Syv personer blev løsladt i løbet af natten, så der sidder altså 14 personer til afhøring hos politiet.

Ifølge Jens Langdal er alle 21 personer sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden, for ulovlig våbenbesiddelse og for hærværk.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
8
Gik løs med økse: Politiet søger oplysninger om voldsomt hærværk

Gik løs med økse: Politiet søger oplysninger om voldsomt hærværk

5
14 stadig anholdt efter café-hærværk

14 stadig anholdt efter café-hærværk

25
Efter hærværk mod poolcafé: 17 personer anholdt ved Black Armys klubhus

Efter hærværk mod poolcafé: 17 personer anholdt ved Black Armys klubhus