Politiet søger hjælp på Arto til at opklare skolebrand


Politiet søger hjælp på Arto til at opklare skolebrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som det første i landet bruger Fyns Politi de unges hjemmeside Arto til at lede efter vidner og spor i en straffesag.

Fyns Politi forsøger nu, som den allerførste politikreds i Danmark, at opklare en straffesag på hjemmesiden Arto.

I et indlæg på de unges hjemmeside opfordrer politiet brugerne til at fortælle, hvad de ved om en brand ved Tingløkkeskolens SFO tirsdag den 15. juli ved midnatstid.

Der skete meget store skader på skolefritidsordningens bygning, og politiet er på bar bund i efterforskningen.

- Vi var enige om, at vi ville gå lidt utraditionelt til værks, og hvis vi skulle lave en effektiv efterforskning, så skulle vi snakke med alle elever på skolen. Men vi kan jo ikke gå rundt og spørge hver enkelt, om de ved noget om branden. Så vi har vurderet, at vi kunne spare nogle ressourcer ved at benytte os af Arto. Det er den måde de unge ofte kommunikerer på, fortæller politikommissær Leif Sigvardt fra kriminalpolitiet i Odense.

God idé, siger forsker

Børnekulturforsker Carsten Jessen fra Syddansk Universitet, mener, at det er smart, at politiet møder de unge på deres egen hjemmebane.

- Jeg tror ikke, de unge opfatter det som noget underligt. I dag er Arto et af de steder, hvor man mødes, og det er et af de steder, hvor man kan være sikker på at finde nogen, som kende nogen. Et sted, hvor man lynhurtigt får fat i rigtig mange, siger han.

Arto er godt tilfreds

Folkene bag Arto er glade for at politiet kan bruge netværket af unge til efterforskningen.

- Jeg mener, at det er en fornuftig måde at få fat i det unge på. De må også gerne kontakte os. Så kan vi måske lægge noget på forsiden, alt efter hvor presserende det er, siger den presseansvarlige, Anne Lødhe Rask, som oplyser, at ingen andre politikredse har brugt hjemmesiden til at få kontakt til unge i forbindelse med en konkret sag

Ingen spor indtil videre

Indlægget fra politiet i Odense blev oprettet i torsdags. Endnu har ingen svaret på politiets bøn om hjælp, og indlægget er kun blevet læst mindre end tyve gange. Men Leif Sigvardt regner med, at der nok er nogen, som skal give lyd fra sig.

- Vi forventer, at der kan komme en hel masse henvendelser, og så må vi sortere i dem. Der kan også være nogle personer, som holder sig tilbage, men dem havde vi nok ikke fået fat i alligevel. Vi regner med, at de unge har nemmere ved at komme frem med deres viden på denne her måde, siger han.

Politikommissæren bekymrer sig ikke om, hvorvidt de unge kan finde på at opdigte historier og fortælle alternative versioner om brandårsagen til politiet. I forvejen er politiet vant til forskellige røverhistorier, så Leif Sigvardt er overbevist om, at efterforskningsholdet finder ud af, hvad der er sandt, og hvad der hører til digternes verden.

Betjentene har opbrugt de klassiske metoder i efterforskningen af Tingløkkeskole-branden. Men indtil videre er der intet konkret som politiet kan gå videre med.

- Det er derfor, vi bruger den her mulighed med Arto. Hvis vi havde nogle helt skråsikre beviser i sagen, så havde vi nok ikke gjort det. Men vi har ikke så meget at gå efter, siger Leif Sigvardt.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag

Politiet søger hjælp på Arto til at opklare skolebrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce