Politiet og Forsvaret slog til: Razzia på højreradikal politikers hus

Michael Ellegaard har flere gange været opstillet til byråds- og regionsvalg for Frit Danmark, og i sin forhave på Dybdevej i Bolbro har han haft et stort skilt stående, som advarer om politiets gentagne besøg hos ham. Det skete senest onsdag eftermiddag, men politiet er yderst sparsomme med oplysninger om sagen. Arkivfoto: Kim Rune

Politiet og Forsvaret slog til: Razzia på højreradikal politikers hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi fik onsdag hjælp fra Forsvaret til at lede efter skydevåben og eksplosivstoffer hos formand for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, Michael Ellegaard, midt i tætbebygget villakvarter.

Opdateret klokken 12.32 med yderligere oplysninger.

Sværtbevæbnede betjente med skudsikre veste fra Fyns Politi foretog onsdag sammen med soldater fra Forsvaret razzia på en ejendom på Dybdevej i Bolbro, hvor formanden for det indvandrerkritiske parti Frit Danmark, Michael Ellegaard, bor.

Det bekræfter Fyns Politi.

Aktionen fandt sted onsdag eftermiddag, hvor mindst en halv snes bevæbnede betjente fra Fyns Politi slog til mod villaen, bistået af soldater fra Forsvaret.

- Vi har været på Dybdevej i forbindelse med en efterforskning. Vi har fået nogle oplysninger, vi har været nødt til at undersøge nærmere. Vi har foretaget en ransagning af hans hus, bekræfter efterforskningsleder Anders Sims-Nielsen, Fyns Politi.

Han vil ikke sige, hvad politiet fandt på stedet, hvorfor razziaen fandt sted, og hvad det er for en efterforskning, politiet har gang i.

- Vi havde assistance fra Forsvaret. De har mere specifik udstyr, som vi kunne anvende, og i ressourceøjemed har vi et godt samarbejde, siger efterforskningslederen uden at komme med flere detaljer om selve aktionen.

Der er tale om soldater fra Ingeniørregimentet. Af Forsvarets egen døgnrapport fremgår det, at "soldater fra Forsvaret har været indsat til støtte for politiet i forbindelse med afsøgning af bolig og kolonihave i Odense med henblik på at finde skydevåben og eksplosivstoffer".

Ingeniørregimentet holder til på Skive Kaserne, og hjælper blandt andet også landets politikredse med mine- og ammunitionsrydning, og sprængningsarbejde.

- Der var ingen anholdte under aktionen. Det var udelukkende en ransagning, siger han.

Politiet havde den 5. april også en razzia og ransagning på præcis samme adresse på Dybdevej, hvor der blev fundet en mindre rørbombe. Fundet betød, at sprængstofeksperter fra Forsvarets ammunitionstjeneste blev tilkaldt. Under aktionen dengang blev Michael Ellegaard anholdt. Han blev senere fremstillet i grundlovsforhør, og sidder stadig varetægtsfængslet. Det vides ikke præcist, hvad han er sigtet for.

Aktionen onsdag eftermiddag, hvor både betjente fra Fyns Politi og soldater fra Forsvaret deltog. Privatfoto
Aktionen onsdag eftermiddag, hvor både betjente fra Fyns Politi og soldater fra Forsvaret deltog. Privatfoto

Tidligere dømt

Den 52-årige Michael Ellegaard, kendt islamkritiker og højreradikal, har i årevis været formand for "Frit Danmark - Danmarks største folkebevægelse mod indvandring". Han har flere gange været opstillet som spidskandidat til både byråds- og regionsvalg, og til folketingsvalg, men uden at blive valgt ind.

I februar 2012 skød Michael Ellegaard ud i mørket med et luftgevær mod betjente, som en sen aften var mødt op ved bagdøren til hans hjem på Dybdevej i Bolbro efter en falsk anmeldelse om husspektakler.

Skudepisoden kostede ham senere en dom på seks måneders fængsel, som senere blev stadfæstet af Østre Landsret. Han har hele tiden erkendt, at han skød, men efter eget udsagn vidste han ikke, det var politiet, som stod uden for hans bagdør.

Han er også dømt for flere gange at have truet en sagsbehandler fra Odense Kommune, grov vold, frihedsberøvelse og overtrædelse af våbenloven.

Normalt skriver vi ikke navn på personer, som er anholdt. Vi gør i denne sag en undtagelse, fordi Michael Ellegaard er formand for et politisk parti, ligesom han har været opstillet ved flere valg.

Politiet og Forsvaret slog til: Razzia på højreradikal politikers hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce